Vier nieuwe EK titels voor Nederland en Belgie

20 juli 2019

De Nederlandse en Belgische combinaties doen het fantastisch op het NRHA EK 2019! Vanmorgen heeft Leonoor de Bruin met Crome Don’t Corrode de EK titel in de Limited Non Pro gewonnen. Nimroid Vannietvelt wist het EK Youth 14-18 te winnen met Nic Ricochet. Vervolgens won Dries Verschueren met Smart N Sparkin het EK Non Pro en Ann Fonck wint het EK Open met Spook N Perla. Een super dag dus voor de Nederlandse en Belgische ruiters.

Leonoor de Bruin reed op het Limited Non Pro EK een 216 met Crome Don’t Corrode. Ze had dezelfde score als George Sternberg Allen met RS Barberesco Blue. Na een run-off reed Leonoor een nette 212 en George een 202. Goud was dus voor Leonoor de Bruin, zilver voor George Sternberg Allen. Pien Boots pakte de bronzen medaille met MC Jacs Tuff Girl, score 215,5.
In de top tien zagen we verder Liza Groot Severt met Its Five To Midnight met de score 213,5. Sharon de Groot reed met Conquistador Sis een 211 en dat was goed voor een 8ste plaats.

Nimroid Vannietvelt won het EK Youth 14-18 met Nic Ricochet met de score 221. Hiermee bleef hij zijn concurrenten duidelijk voor. Anne van de Wouw pakte nog een 6de plaats op dit EK met ND Bonnie Whizaday, score 210,5.

Dries Verschueren wist het Non Pro EK op zijn naam te zetten. Met Smart N Sparkin reed hij een 218,5. Lia Freriks wist mooi de bronzen medaille te winnen met Ready For Revolution, score 216,5. Pien Boots reed in deze klasse met MC Jacs Tuff Girl een 209 en dat was goed voor een 4de plaats. Aniek Hagelaars reed met Its A Walla Walla een 204 en daarmee waren ze 6de op dit EK.

Het laatste EK was het Open EK. Dit podium was volledig voor Belgie met op nummer 1 Ann Fonck met Spook N Perla (eig. Golden Paint Ranch) met de score 225. Wim Vervecken pakte de zilveren medaille met Wimpys Genuinediamond, score 220. Bernard Fonck maakte het podium volledig met Missedoutintinseltown (eig. Golden Paint Ranch), score 219.

Klik hier voor de volledige resultaten.