Team EK Reining bekend

24 augustus 2009

Van 9-11 oktober vindt in het Duitse Kreuth het Europese Kampioenschap Reining plaats. Bondscoach Caspar de Jonge (Laren) heeft de namen bekend gemaakt van de ruiters en amazones die in oktober Nederland vertegenwoordigen op dit EK.

De volgende combinaties zijn geselecteerd: Rieky Young (Vorstenbosch)- Burnt Starlight, Jurgen Pouls (’s Gravenhage)– Tabasco Tari, Michel Sandijck (Oud Beijerland)- Peppys Ruffer en Angelique Ferdinandus (Rotterdam)- DA Chic Jays.


 


Tijdens het FEI Wereldkampioenschap Reining dat vorig jaar van 11-14 september in het Italiaanse Manerbio werd gehouden, behaalde Rieky Young een zevende plaats in de individuele rangschikking. Met het Nederlandse team werd ook een zevende plaats behaald.


Het Nederlandse team wordt tijdens het kampioenschap naast bondscoach De Jonge ondersteund door veterinair Waling Haytema (Oldeholtpade).


 


Het EK gaat op donderdag 8 oktober van start met de veterinaire keuring. Op vrijdag 9 oktober wordt er in de landenwedstrijd om de teammedailles gestreden. De beste twintig individuele combinaties van vrijdag zullen op zondag 11 oktober gaan uitmaken wie zich de nieuwe wereldkampioen reining mag noemen.


 


Meer informatie over het EK in Kreuth is te vinden op www.nrha.de