Succesvolle Belgium Futurity 2018

30 september 2018

De Belgium Futurity 2018 is voorbij en het kan zeker een succes genoemd worden. Meer dan 1200 starts over de hele show en overvolle Futurity klassen! Eerder schreven we al over de resultaten van de 3 Year Old Open Futurity en zaterdag en zondag zijn de andere futurity klassen verreden.

Gina Maria Schumacher domineert de Belgium Non Pro Futurity’s!

In de 3 Year Old wint Gina de Futurity met twee paarden. Met Colonels Danger Zone en Shiney Dun Face rijdt ze een 216 en daarmee won ze de Futurity. De Duitse Jan Tobias Kock werd derde in de Level 4 met QT Devil of Heaven, score 214. Hiermee wint hij ook de level 2 en 3 Futurity!
De Duitse Isabeau Rhode is Reserve Champion in Level 3 en Co-Champion in Level 1 met Blue Eye Gunlady, score 212. Nimroid Vannietvelt deelde de eerste plaats met Isabeau in de Level 1 Futurity en is Reserve Champion geworden in Level 2 met SG Dance With Chicks, score 212.

In de 3&4 Year Old Futurity wist Gina Maria Schumacher weer de titel te pakken. Met Walla Walla Genius reed ze een 145,5. De tweede plaats in Level 4 reed ze met Shine Maximum Shine en deze deelde ze met Suzanne Scharroo met Topsail Wimp BB. Beide reden een 142,5.
De Level 3 Futurity is gewonnen door Fenna Elzinga met Smokey Lil Gun en ze werden 4de in Level 2 met de score 140,5. De Level 1 & 2 is gewonnen door Nimroid Vannietvelt met GP Colonels Chic Gun, score 143.

Ann Fonck wint 3&4 Open Belgium Futurity met 225,5!

Op zaterdagavond is de 3 & 4 Year Old Open Futurity verreden met maar liefst 49 combinaties! De Level 4 is gewonnen door Ann Fonck met Gunners Specialolena, eigenaar Diego Dalla Gassa. Cira Baeck pakte de tweede (score 222) en de derde plaats (score 221,5) met respectievelijk Gumpatrashya (eig. Bernice Engel) en Shine Flashy Shine (eig. CS Ranch).
Twee combinaties reden een 220 en deelden de Level 3 Futurity titel; Matyas Gobert met Stepnstars (eig. Gemma Louise Taverner) en Jeffrey Toulouse Thomas met CDS Godiva N Ramb (eig. CD’s Quarter Horses). De derde plaats in level 3 ging naar Petra van Ede met Cee U In Tinseltown (eig. Gisela Haas), score 219,5. Deze combinaties werd nog 5de in Level 4, 4de in Level 2 en Reserve Champion in Level 1.
Kim Obenhaus wist de Level 2 Futurity te winnen met GP Hollywoodshowgirl (eig. Koen Brutsaert) met de score 221. Twee combinaties reden een 220 en deelden de tweede plaats; Wim Vervecken met Joe Runs for Rosés (eig. Nicole Keesen) en Matyas Gobert met StepnStars (eig. Gemma Louise
Wim Vervecken won wel mooi met Joe Runs for Rosés de level 1 Futurity!

Klik hier voor de volledige resultaten!