Ruben van Dorp op de TV

12 augustus 2009

Het KRO programma \’De Reünie\’ zendt op donderdag 13 augustus een herhaling uit van de aflevering met Ruben van Dorp. Voor als je het vorige keer gemist hebt of misschien nog een keer wilt zien…donderdag 13 augustus om 20:30 op Nederland 1!

De Nederlandse Ruben van Dorp heeft een erg mooie ranch in Texas en is eigenaar van de welbekende hengst \’Einsteins Revolution\’. Het KRO programma \’De Reünie\’ is begin dit jaar bij hem op bezoek geweest en heeft zijn oude klas weer bij elkaar gezocht. Deze aflevering wordt morgen herhaald.


 


Meer informatie over de aflevering:


 


De 6-VWO klas van de scholengemeenschap ‘De Breul’ is braaf, heel erg braaf. Het meest ‘ruige’ dat de leerlingen uitspoken is een uurtje spijbelen. En als ze dat al doen, gaan ze vaak nog naar de betreffende leraar om hun afwezigheid te verantwoorden. Leraren kunnen dan ook ongestraft een toets op het kopieerapparaat laten liggen. Als leerling Caspar daar op een dag per ongeluk een schoolonderzoek wiskunde aantreft, is er geen haar op zijn hoofd die er ook maar aan denkt het proefwerk in te kijken, laat staan het te kopiëren. 


 


Einstein


De leerlingen zijn vooral benieuwd hoe het ‘cowboy’ Ruben is vergaan. De laatste jaren van de middelbare school verscheen hij standaard in een geruit overhemd, cowboylaarzen en vaak zelfs een veter om zijn nek. Een aantal heeft gehoord dat Ruben al op zijn 20ste is geëmigreerd naar Texas. Maar er is niemand die weet hoe succesvol hij daar is geworden. Ruben bezit in Dallas een ranch, zo groot als 120 voetbalvelden. Zijn geluk en rijkdom dankt hij vooral aan het paard ‘Einsteins Revolution’, zijn grote liefde. 


 


Angela is de vrolijke noot in de klas. Altijd bezig met vrienden en lol maken. Op school geen enkel probleem want ze kan goed leren. Maar na schooltijd is het altijd weer afwachten. Haar moeder is manisch depressief en dat betekent dat ze nooit weet hoe ze haar moeder zal aantreffen: Soms in voor de grootste lol, maar vaak ook diep in de put met een intense doodwens. 


 


Slimme actuaris
Het slimste meisje van de klas is Danielle. Ze wordt zelfs de ‘tienen-koningin’ genoemd. Niet omdat ze alleen 10-en haalt, maar omdat ze, in plaats van 7 vakken, examen doet in 9 vakken. Tijdens de Reünie blijkt dat ze precies is geworden wat ze toen al voor ogen had en waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord: Actuaris.   Dat klasgenoot Caspar Oorthuys een aangeboren ziekte had en op 27-jarige leeftijd is overleden, weet de klas. Maar wat hij nu precies had en hoe hij eigenlijk in het leven stond, weet slechts een enkeling. Zijn ouders vertellen over het moment dat Caspar, voor de zoveelste keer in het ziekenhuis, er voor koos om iets van zijn leven te maken. En waarom bestaat er de ‘Caspar Stichting’, die in Servië een organisatie voor natuureducatie aan kinderen helpt?