Rieky Young KNHS jeugdtrainer

22 februari 2011

ERMELO (KNHS) – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft Rieky Young (Vorstenbosch) benoemd als trainer van de reining jeugd. Young ondersteunt hiermee bondscoach reining Caspar de Jonge (Lochem) in de begeleiding van de junioren en young riders.

De 40-jarige Rieky Young, in eerste instantie opgeleid als dressuurruiter in de manege van haar ouders,  runt samen met haar man Dave het in reining gespecialiseerde Burgmeijer Quarter Horses en Future Trading. Young is een begrip in de Nederlandse reining sport, heeft talloze NK- en EK titels op haar naam en maakte in 2006 en 2010 deel uit van het Nederlandse team tijdens de Wereldruiterspelen.
Rieky Young schreef geschiedenis door in 2008 met haar bekende paard Burnt Starlight de FEI Reining Ranking te winnen. Dit was de eerste keer dat een Nederlandse reining ruiter werd benoemd als beste van de wereld in FEI wedstrijden.


 


Rieky wordt verantwoordelijk voor de training van de junioren en young riders deelnemers, in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar.


 


Bron: KNHS