Regelwijzigingen voor EURO PAINT 2017

30 mei 2017

Er zijn een aantal ‘rule changes’ doorgevoerd bij de amateur divisite van de APHA. Op de website van EURO Paint 2017 (EK Paints) zijn deze bekend gemaakt.

Er wordt een verschil gemaakt tussen een Amateur en een Masters:

  • Een amateur is iemand die 19 jaar of ouder is er 1 januari
  • Een Masters is een amateur die 45 jaar of ouder is per 1 januari

De ‘classic amateur’ bestaat niet meer en er is nu dus enkel een amateur divisie en een masters. Op de Euro Paint 2017 wordt de Masters Showmanship, Masters Horsemanship, Masters Hunt Seat Equitation en Masters Trail uitgeschreven. Als er minder dan 5 inschrijvingen zijn in de Masters dan worden de Amateur en Masters klasses samengevoegd.

Belangrijk:
Een Masters deelnemer mag maar twee verschillende paarden uitbrengen in een groep/rail klasse: 1 in de amateur en 1 in de Masters. Een Masters deelnemer moet dan ook kiezen welk paard hij / zij wilt showen als de beide klasses worden samengevoegd.

In een individuele working klasse mag een Masters deelnemer droe paarden in de Amateur en Masters uitbrengen (in totaal). Een paard mag echter maar 1 keer geshowd worden op die wedstrijd en mag dus niet uitgebracht worden in zowel de Amateur als de Masters klasse.

De organisatie maakt het duidelijk bij een voorbeeld:

– all three horses in the Amateur or

– all three horses in the Masters or

– two horses in Masters and one in Amateur or

Р one in Masters and two in Amateur

Bron: Euro Paint (klik hier voor het originele bericht)