NK Reining 2018

5 juli 2018

Op zaterdagavond 7 juli wordt vanaf circa 19.00 uur het NK Reining voor de Junioren, Young riders en Senioren verreden tijdens de DRHA Reining Challenge. Het NK wordt verreden op de prachtige accomodatie van Reining Center Meertenhof. Het seniorenkampioenschap is ook een observatiewedstrijd voor bondscoach Robert Overbeek: voor de selectie van het team voor de FEI Wereldruiterspelen in Tryon.

In totaal komen er 10 combinaties aan start op het NK Reining voor Senioren. Titelverdedigster Petra van Ede komt aan start met Royal Einstein (eig. Fenna Elzinga) en deze combinatie won de CRI*** in april nog.  Ook Rieky Young komt aan start met HangTen Shiner (eig. Christine Brazeau) en Jurgen Pouls zien we met Royal Jac (eig. Annika Barfeld).  Verder zien we de kaderleden Lia Freriks, Anne Grether, Roel van Dijk  en Aniek Hagelaars aan start.

Zeven combinaties komen aan start op het NK Junioren. Erin Danni Wielsma won vorig jaar de titel en komt ook dit jaar met twee paarden aan start. Kaderlid Roos Verweij start haar paard Tuned By Mercedes.  Verder zien we Talitha Cosijnse, Esmee Lamers, Amber Rommelse en Tim van Grimbergen op de startlijst staan.

Bij de Young Riders zien we deels nieuwe combinaties aan start. Fabienne Cosijnse won vorig jaar met Shining San Tari de bronzen medaille en dit jaar komt ze aan start met Walla Be Good. Yessie van der Zwan won vorig jaar de zilveren medaille op het NK Junioren en dit jaar start ze haar merrie Wikker Me Luck bij de Young Riders. Liselotte Verboom en Faye van Rijn komen dit jaar voor het eerste aan start op het NK.

Klik hier voor de volledige startlijsten.