Nimroid Vannietvelt en What A Wave FEI European Champion

3 november 2018

In september werd What A Wave met Bernard Fonck in het zadel nog FEI World Champion en vandaag won hij de EK titel bij de Young Riders met Nimroid Vannietvelt! Bijzondere prestatie van dit paard, maar zeker ook van Young Rider Nimroid die vandaag een 221 reed.

Nimroid Vannietvelt had dan wel FEI World Champion What A Wave onder zich, maar er ligt dan ook veel druk op deze combinatie. In de teamcompetitie lieten ze al zien een zeer goede combinatie te zijn en vandaag deden ze daar nog een schepje bovenop. De beloning van een gouden medaille in de teamcompetitie en een gouden medaille in de individuele competitie!

De zilveren medaille in de individuele competitie bij de Young Riders ging naar de Italiaanse Matteo Bonzano met High Point Reiner, score 219. Brons ging naar Gilles Huyghe (BE) met Exxcaliber en de score 218,5.

Voor Nederland kwam Casper Tsin aan start in de finale. Met Olenas Finest Chic reed hij een 210 en daarmee werden ze uiteindelijk 13de. Helaas reed Faye van Rijn een 198 en daarmee eindigde ze als laatste.

Individuele finale Junioren

Duitsland en Italie hebben zeer goed gepresteerd in de individuele finale voor Junioren. De gouden medaille ging naar Georgia Wilk met ARC Captain met de score 219,5. Zilver was voor Francesca Ferrarol (ITA) met Tarisnap (score 217,5) en brons ging naar Celine Beisel (DUI) met Gunner Be Good (score 214)

Beste Belgische combinatie was Siebe van Bekhoven met Royal Dun Jac, score 207,5. Ze eindigden uiteindelijk op de 8ste plaats.
Jinke Stevens reed met Frozen Tropical een 203,5 en Keanu de Pauw met Nic Ricochet een 202,5.

Klik hier voor de volledige resultaten.