Nieuwe stap voor Cira Baeck

21 juli 2019

Op 16 juli j.l werd bekend gemaakt dat er een nieuwe samenwerking kunnen tussen NRHA Million Dollar Rider Cira Baeck en het Italiaanse Elementa. Samen met de Braziliaanse trainer Edvaldo Gonzalves zal het het reining centrum in Rome gaan leiden.

Cira Baeck is de eerste Europese vrouw die de NRHA Million Dollar grens heeft bereikt. Een bijzondere mijlpaal voor Cira zelf, maar zeker ook voor de reiningsport.

De afgelopen jaren was Cira Baeck hoofdtrainer op de CS Ranch in Zwitserland. Nu gaat ze aan een nieuw avontuur beginnen bij het Italiaanse Elementa. Er is in de afgelopen periode al veel aandacht gekomen voor de plannen van Elementa. Zo worden er twee evenementen georganiseerd die de reiningsport voorgoed zullen veranderen. De Elementa Master in 2021 is daar 1 van en zal het meeste prijzengeld in de reininggeschiedenis hebben.

De familie van Cira bezit de Eifel Gold Ranch in België, een prachtig centrum waar veel kampioenen zijn opgegroeid, maar ze is er altijd van overtuigd geweest dat je alleen echt kunt verbeteren en groeien door “uit het nest te vliegen”: “Ik hou van mijn land”, zegt ze , “Maar ik liever ga daar op vakantie dan daar te wonen. Onze ranch in België is de perfecte plek om veulens te fokken en ze op een gezonde en gelukkige manier groot te brengen, waarna ze zullen studeren aan de universiteit in Rome!

We verheugen ons op de samenwerking met Cira”, zegt Domenico Lomuto, commercieel directeur voor Elementa. “Naast haar technische vaardigheden en haar reputatie als ‘eerlijke’ trainer maakte haar de perfecte keuze voor ons. Haar trainingsprogramma is gebaseerd op duidelijke communicatie met haar paarden, die zichtbaar kalm zijn, zelfs wanneer de druk van dergelijke grote competities onvermijdelijk voelbaar is. En voor Elementa is dit erg belangrijk “. Cira bevestigt dit: “Ik ben er absoluut zeker van dat het geen probleem is om een ​ paard succesvol te trainen en klaar te maken voor de top zonder het welzijns beschadigen. Wat je hiervoor nodig hebt is een goed trainingsprogramma en een getalenteerd paard. Het paard moet ook bereidt zijn zich in te zetten om de beste te worden! Mensen vergeten vaak dat het paard net zo belangrijk is als de ruiter: hij moet zeker worden opgeleid en gemotiveerd, maar hij moet ook die adrenalinekick krijgen van het showen“. En over adrenaline gesproken, Edvaldo Gonzalves is ook enthousiast over de nieuwste toevoeging aan het team van Elementa: “Ik krijg de kans om met een ​​ruiter als Cira te werken en dat zal heel stimuleren zijn voor me.  Ik kan niet wachten om samen met dit nieuwe avontuur te beginnen!”

Bron: swisswesternhorse