Nederlands Kampioenschap Reining

7 april 2009

De KNHS Reining Vereniging organiseert dit jaar voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Reining! Op deze manier hoopt zij reining in beeld te brengen bij de KNHS en NOC*NSF.

De KNHS Reiningvereniging heeft aangegeven dat zij zeker weten een NK Reining organiseert in 2009. De vereniging heeft als doel de reiningsport groter en bekender te maken en hoopt met dit NK  de Reiningsport op de hippische kaart te zetten.


 


Een NK organiseren is niet eenvoudig en er zijn dan ook een aantal voorwaarden. Het NK kan alleen plaatsvinden als er minimaal acht deelnemers zijn. De deelnemers moeten lid zijn van de KNHS, een startkaart hebben en voldoen aan de entingseisen. Daarnaast moeten de paarden 6 jaar of ouder zijn. Het is nog niet bekend wanneer en waar het NK wordt gehouden, maar er is een kans dat het in oktober tijdens de DRHA show georganiseerd wordt.


 


Zoals elk jaar huldigt de KNHS de Nederlandse, Europese en Wereldkampioenen. Het zou erg goed voor de sport zijn als ook de Reiningruiters op die avond het podium mogen betreden.


 


Meer informatie volgt binnenkort..