Medaille winst bij Young Riders

13 juli 2019

Vandaag is de individuele finale op de FEI World Championships in Givrins (Zwitserland) verreden en vandaag is er Reining geschiedenis geschreven. De 18-jarige Yessie van der Zwan heeft met Walla Whiz N Tari BB (eig. Suzanne Scharroo) een individuele zilveren medaille gewonnen. Ze reed een fantastische score 222 en stond lange tijd op de eerste plek. Ze heeft uiteindelijk de Amerikaan Cade McCutcheon voor moeten laten gaan die met Smart Little Dunnit een 227,5 reed. De bronzen medaille is heel knap gewonnen door de Nimroid Vannietveld met What A Wave met de score 221.

Het Nederlandse team kwam helaas in de teamcompetitie niet uit de verf. Maar gisteren liet Yessie al zien dat een hoge score erin zat. Doordat de combinatie aansprong in de verkeerde galop kregen ze 9 penalty punten en dat resulteerde in een 212. Ze kregen nog een kans in de individuele finale en die kans greep Yessie met beide handen. Walla Whiz N Tari BB is in bezit van Suzanne Scharroo en zij kwamen in 2017 uit voor Nederland tijdens de FEI World Championships voor Senioren.

Ook het Belgische Young Riders team slaagde er niet in om een team medaille te winnen. Vandaag kwamen twee Belgische combinaties nog aan start in de individuele finale. Nimroid Vannietvelt pakte knap brons met What A Wave (eig. Gina de Pauw en Steve Vannietvelt) met de score 221. Gilles Huyghe kwam in de finale aan start met Exxaliber (eig. Gina de Pauw en Steve Vannietvelt) en werd 10de met de score 213,5.

Talitha Cosijnse had zich met Big Gun To Trash geplaatst voor de individuele finale voor junioren. Ze reed een vanmorgen mooie 210 en dat was goed voor een 8ste plaats op dit WK. Ook een knappe prestatie. Deley van Aalderen reed helaas een 0-score in de finale voor Young Riders.

Young Riders Indivdiueel
1. Cade McCutcheon (USA) met Smart Little Dunit – 227,5
2. Yessie van de Zwan (NED) met Walla Whiz N Tari BB – 222
3. Nimroid Vannietvelt (BE) met What A Wave – 221

Young Riders teamcompetitie
1. Duitsland
2. Frankrijk
3. USA

Junioren individueel
1. Raenna R Thayn (USA) met Coded N Karma – 218
2. Sarah Armenta (USA) met Gun Smoke Dennis – 217,5
3. Emma K Lane (USA) met Gunner Gump – 217
8. Talitha Cosijnse met Big Gun To Trash – 210

Junioren teamcompetitie
1. USA
2. Duitsland
3. Zwitserland