KNHS NK 2019 uitslagen

26 mei 2019

Gisteravond is het KNHS NK 2019 verreden op het Reining Center Meertenhof in Grathem. Anne Grether is met een score van 145 met Wimpys Little Tejano Nederlands Kampioen Senioren geworden! Bij de Junioren ging de gouden medaille naar Talitha Cosijnse met Big Gun To Trash (score 140,5) en bij de Young Riders pakte Yessie van der Zwan met Walla Whiz N Tari goud, score 142.

Bij de Junioren kwamen 8 combinaties aan start. Talitha Cosijnse reed een mooie gecontroleerde proef met Big Gun To Trash en deze was goed voor de gouden medaille. Met slecht een punt verschil met de Nederlands Kampioen won Roel van Creijl met HV Gunnabe Smart de zilveren medaille (score 139,5). Anne van de Wouw pakte de bronzen medaille met ND Bonnie Whizaday, score 137.

Goud: Talitha Cosijnse met Big Gun To Trash (score 140,5)
Zilver: Roel van Creijl met HV Gunnabe Smart (score 139,5)
Brons: Anne van de Wouw met ND Bonnie Whizaday (score 137)

Bij de Young Riders won Yessie van der Zwan met Walla Whiz N Tari de gouden medaille. Walla Whiz N Tari is eigendom van Suzanne Scharroo. Yessie reed een gedurfde en gecontroleerde proef dat beloond werd met een 142. Sam Zweegers reed met Skip N Wimp BB een 137 en pakte daarmee de bronzen medaille. Fabienne Cosijnse en Deley van Aalderen reden helaas een 0-score en daarom bleef de bronzen medaille uit.

Goud: Yessie van de Zwan met Walla Whiz N Tari (score 142)
Zilver: Sam Zweegers met Skip N Wimp BB (score 137)

Bij de Senioren ging de gouden medaille naar Anne Grether met Wimpys Little Tejano (eig. RS Reining Horses) met de score 145. Ze reed een gelijke score met Jurgen Pouls met Docs Lil Gun (eig. Desiree Borger). Jurgen besloot zijn paard te sparen en wilde geen re-run rijden. Zo ging de gouden medaille naar Anne Grether en de zilveren medaille naar Jurgen Pouls. De bronzen medaille was voor Fenna Elzinga met Royal Mr Spook (score 143,5).

Goud: Anne Grether met Wimpys Little Tejano (score 145)
Zilver: Jurgen Pouls met Docs Lil Gun (score 145)
Brons: Fenna Elzinga met Royal Mr Spook (score 143,5)

Klik hier voor de volledige resultaten van het NK.