Junioren en Young Riders FEI WK 2019

13 juli 2019

Gisteren streden de Junioren en Young Riders voor de teammedailles op de FEI World Championships 2019 in Givrins. Helaas heeft Belgie en Nederland geen team medaille kunnen bemachtigen, maar we zien meerdere combinaties vandaag wel terug in de individuele finales.

USA wist bij de Junioren de gouden medaille te winnen. Duitsland won zilver en Zwitserland pakte de bronzen medaille.
Voor Nederland kwam individueel Talitha Cosijnse aan start. Ze wist een finale plaats te bemachtigen met de score 204,5. Ze zal vanmiddag aan start komen met Big Gun To Trash.

Bij de Young Riders was het een pittige strijd, waar de gouden medaille naar het Duitse team ging. Frankrijk wist de zilveren medaille te winnen en brons ging naar USA.
Voor Belgie kwam er een zeer sterk team aan start. Nimroid Vannietvelt reed met What A Wave een 218,5 en Gilles Huyghe had een 214,5 met Exxcaliber. Bert Coeckelberghs kwam aan start met Gunnerlicious en reed een 211. Helaas reed Amber Heidbuchel een 199,5. Deze totaal score was helaas niet voldoende voor een team medaille, maar we zien Nimroid, Gilles en Bert wel vanmiddag terug in de individuele finale.

Bij de Nederlandse Young Riders werd er ook flink voor gereden. Yessie van der Zwan reed een 212 met Walla Whiz N Tari en Deley van Aalderen een 210 met Just BH Great Einstein. Beide combinaties komen vanmiddag aan start in de individuele finale.
Helaas voor Fabienne Cosijnse en Sam Zweegers geen finale plaats. Sam reed helaas een 0-score en Fabienne een 199.

Klik hier voor de volledige resultaten.