Interview Kelly Deelen

8 april 2014

Kelly Deelen won afgelopen vrijdag de level 1, 2 en 3 Non Pro European Futurity met haar merrie KN Magic Dunnit. Een super prestatie en daarom stelde WesternToday haar een paar vragen!

Kun je wat vertellen over de merrie KN Magic Dunnit? 
KN Magic Dunnit (Roepnaam: Meggie) is een merrie met een erg groot hart en een erg lief karakter. Ik heb haar rond julli 2013 gekocht bij Andrea Castrucci. Ik wilde heel graag een 3-jarige, zodat ik dit jaar op de Europese Futurity kon starten. 
Met welke verwachtingen ben je afgereisd naar Kreuth? 
Mijn doel was een finale plaats! Toen dat doel was bereikt maakte het me niet veel meer uit. Ik had er veel plezier in en vertrouwde Meggie helemaal. 
Je hebt via de consolation round de finale gehaald voor level 1, 2 en 3. Hoe vond je het om in de consolation round aan start te komen? 
In de voorronde had ik een fout gemaakt en verder was het een goede proef. Ik was in de consolation round daarom minder zenuwachtig en meer gefocust om een zuivere proef te rijden. En dat is gelukt! 
Je won vervolgens de consolation round en mocht toen op vrijdag aan start komen in de finale. Hoe voelde je paard aan tijdens het inrijden en de rit zelf? 
Ze voelde super aan bij het losrijden. Toen er nog 1 ruiter voor mij was raakte ik mijn zenuwen meer en meer kwijt. Ik was zelfs aan het zingen toen ik de arena binnenging, want ik had er zoveel zin in! Ik heb Meggie een knuffel gegeven voordat we naar binnen gingen en ze gaf alles tijdens de proef! Er was niks waar ik aan twijfelde en ze was er helemaal voor me. 
Je wist op een gegeven moment dat je level 1 had gewonnen, maar pas later was bekend dat ook level 2 en 3 \’in the pocket\’ was. Hoe was het om zolang te moeten wachten? 
We wisten inderdaad, na mijn rit, zeker dat ik level 1 had gewonnen. Er moest nog 1 ruiter voor level 2 en van die ruiter wist ik dat ze heel goed was. Maar het lukte haar niet om mijn score te verbeteren en toen wist ik dat ik ook level 2 had gewonnen! Ik was toen zo blij dat het me verder niks meer uitmaakte. We hebben met veel plezier de andere finalisten bekeken en aan het einde van de avond was het ook duidelijk dat ik level 3 had gewonnen. Ik kon het niet geloven, het was echt zo’n speciaal gevoel! Iets wat ik nooit meer zal vergeten. 
Je gaat nu naar huis met meerdere trophys en meerdere zadels en natuurlijke de eeuwige titel van Non Pro European Champion 2014 level 1, 2 en 3! Wat zijn je verdere plannen met dit paard? 
Daar heb ik nog gemende gevoelens over…misschien dat ik haar wil laten dekken of juist nog andere futurities wil showen. Misschien ga ik haar wel verkopen. Ik zie wel wat de tijd brengt, wie weet…! 
Dank je wel!