Interview Michelle Vanrusselt

1 oktober 2017

Michelle Vanrusselt is 20 jaar en zijn afgelopen week APHA World Champion Western Pleasure en Hunt Seat Equitation Novice Amateur geworden. Daarnaast werden ze Reserve World Champion in de Trail Novice Amateur en 4de in de Hunter Under Saddle. Als kers op de taart werden ze ook nog eens Reserve All Around Champion! Een bijzondere prestatie en daarom stelden we haar een aantal vragen.

Vertel eens wat over jezelf:
Ik ben Michelle Vanrusselt, 20 jaar. Ik train onder de begeleiding van Christel Poels, Rawhide Ranch in Herentals, België. Ik ben haar heel dankbaar voor al de tijd die ze al 13 jaar in mij steekt, want door haar ben ik de ruiter die ik vandaag ben.

Vertel eens over je tijd in Amerika: 
Ik ben de afgelopen 4 jaar veel in Amerika geweest om bij te leren en ervaring op te doen. Elke keer ben ik naar Texas gevlogen voor 2 tot 3 maanden, waar ik grotendeels begeleid wordt door Scott Suggs. Vorig jaar heeft Scott me in contact gebracht met Brian Isbell. Zijn klanten gaven mij dit jaar de kans om deel te nemen aan de APHA Congress en World Show met ‘Huntin An Invitation’.

Hoe was het om aan start te komen op de APHA World Show:
Succesvol deelnemen aan deze wedstrijden was één van de mooiste ervaringen die ik in lange tijd gehad heb. Een droom die waarheid werd. Hunter en ik zijn World Champion in de Western Pleasure en Hunt Seat Equitation in de Nov. Amateur. De pleasure wonnen we onder alle 5 de jury’s. Ook zijn we Reserve World Champion in de Trail Nov. Amateur en 4de in de Hunter under Saddle. Door onze prestaties hebben we ook de Reserve All Around titel op onze naam gezet.

Hoe kijk je terug op deze ervaring?
Ik ben heel gelukkig met de resultaten, maar ben er wel heel bewust van dat ik dit niet alleen had kunnen waar maken. Daarom wil ik graag mijn trainer Christel Poels, Scott Suggs, Brian Isbell, Ann Woodruff en mijn ouders bedanken voor alle hulp en kansen die ze mij geven. Een mooi avontuur dat zeker nog niet is afgesloten. Deze maand zal ik nog 3 weken mee gaan naar de AQHA Congress om Brian een handje te helpen. Ik weet zeker dat ook dit een heel mooie ervaring zal zijn.

Dank je wel Michelle en succes met alles in de toekomst!