International Horsemanship Camp 2014

6 mei 2014

Dit jaar zal de driedaagse clinic plaatsvinden op 16, 17 en 18 juli 2014. De organisatie heeft een leuke locatie gevonden in het westen van het land, namelijk Double R. Ranch te Diemen. Dankzij de AQHA kunnen NQHA leden deelnemen aan dit evenement!

Dit jaar komen de studenten van de Colorado State University, Western Equistrian Program. In totaal komen er 5 clinicians om ons de kneepjes van het vak te leren.
Op de zaterdag 19 juli is er een officiële AQHA noviceshow ook op deze locatie. De clinicians zullen dan de ruiters die mee hebben gedaan aan de clinic helpen met het begeleiden en showen tijdens de wedstrijd.
Eerst drie dagen trainen en dan een AQHA noviceshow. Een unieke kans voor de (novice) youth en amateurruiter. Ook ruiters die niet hebben meegedaan aan deze clinics zijn natuurlijk van harte welkom. Bovendien houden wij ook tijdens deze wedstrijd ook all breed klassen, zodat ook paarden van andere rassen van harte zijn uitgenodigd om deel te nemen.
Als ruiter met eigen paard, hetzij een Quarter Horse of ander western gereden paard, kunt u aan dit event deelnemen. U wordt groepsgewijs begeleidt waarbij zowel theorie als veel praktijk aan bod zullen komen. Doelen bereiken, nieuwe ideeën mee naar huis nemen en leerzame ervaring staan voorop. Met de bijbehorende gezelligheid. Waar mogelijk springen de clinicians zeker in op uw persoonlijke vragen, gedurende de clinic.
U kunt deelnemen met een jong of senior paard. Met een jonger paard zal er bijvoorbeeld meer aandacht aan de basis besteedt worden. Met een seniorpaard kan er aan specifieke onderdelen gewerkt worden. Dit is maar een klein voorbeeld. Er zal in groepen gewerkt gaan worden, naargelang het niveau en interesse.
Hoe kan een dag eruit zien? Voordat de dag begint dient ieder met opgezadeld paard aanwezig te zijn in de arena. Er zal, na een gezamenlijke introductie, in groepen gewerkt gaan worden afhankelijk van het onderwerp. Iedere middag, na de lunch, zal er een stuk theorie behandelt worden. Hierna zadelen we weer op tot aan het avondeten.
NQHA leden betalen een kleine vergoeding om deel te nemen aan de clinic. De overnachtings- en horecakosten dienen ook door de deelnemers betaald te worden. Wij willen graag dat onze leden alle dagen meekomen doen.1 dag deelnemen is niet mogelijk. Ook niet Quarter Horses, mits western gereden, zijn welkom.
LOCATIE: Double R Ranch, Stammerdijk 23a, 1112AA, Diemen
Voor meer informatie: info@nqha.nl

International Horsemanship Camp 2014

27 februari 2014

Van 16 t/m 19 juli 2014 is er weer een International Horsemanship Camp van de NQHA. Aansluitend is er een Novice Show welke gejureerd gaat worden door een officiële AQHA judge.

De locatie en de kosten zijn nog niet bekend. De NQHA bekijkt nog hoe ze de dagen precies in gaat vullen. Zodra er een update is zal het online komen.