In the spotlight: SHINERS VOODOO

21 november 2017

De 4-jarige palomino hengst Shiners Voodoo heeft nu al een zeer indrukwekkende show carrière met Ann Fonck in het zadel. De bijzondere combinatie won dit jaar o.a. de NRHA European Futurity met de score 231,5. Westerntoday sprak met eigenaresse Kimberly Wegner. Foto: Andrea Bonaga

De 4-jarige palomino hengst Shiners Voodoo heeft nu al een zeer indrukwekkende show carrière met Ann Fonck in het zadel. Westerntoday sprak met eigenaresse Kimberly Wegner.

Eigenaar Kimberly Wegner (DUI) heeft de hengst Shiners Voodoo als 2-jarige gekocht van Reto Erdin. Shiners Voodoo is gefokt door Dr. P.B Creson en is een nakomeling van Shiners Voodoo DR uit de merrie BR China Rose. De merrie is een nakomeling van Hollywood Dun It.

Als 3-jarige (2016) en als 4-jarige (2017) is Shiners Voodoo succesvol geshowd door Ann Fonck. De korte carrière is dan ook indrukwekkend!

  • 2017 NRHA Breeders Futurity Open Bit Champion – score 228
  • 2017 NRHA European Futurity Open Champion – score 231
  • 2017 NRHA Belgium 3&4 Year Old Open Futurity Reserve Champion
  • 2016 NRHA Breeders Futurity Snaffle Bit Open Champion
  • 2016 VANO Stables French Futurity 3 year old Snaffle Bit Open Champion

Kimberly: “Voor ons zijn de lange rustpauzes tussen de wedstrijden in heel belangrijk. Door van te voren samen een heel duidelijk plan te maken voor komende showseizoen kan je ook de rustperiodes inplannen. Zo blijft het paard gezond en blijft het een fris wedstrijdpaard.
We zijn al heel lang klanten bij de familie Fonck. We vinden de manier van rijden en de harmonie tussen paard en ruiter heel bijzonder. Ze zijn daarbij heel professioneel en hebben de juiste instelling.”

In 2018 zal Shiners Voodoo ook als dekhengst ingezet worden. De plannen voor het 2018 showseizoen zijn verder nog niet duidelijk.

Zie hier de winnende run op de NRHA European Futurity

Interview Ann Fonck NRHA European Futurity Open Champion