Horse & Hunk kalender 2018

20 november 2017

De Horse & Hunk kalender is tegenwoordig bij een groot publiek bekend. 12 knappe gespierde mannen op of met een paard en dat voor een goed doel. Wat willen we nog meer? We spraken Fianne Imminga over de kalender, over haar gedachte erachter en natuurlijk over het goede doel!

Hoe is het idee ontstaan?
Voor mijn studie Hippische Bedrijfskunde in Dronten mocht je een product op de markt brengen. Het idee is ontstaan omdat er heel veel kalenders met mooie vrouwen erop zijn, bijvoorbeeld met auto’s. Maar er zijn maar weinig kalenders met mooie mannen erop. Daar moest verandering in komen vond ik. Aangezien ik ook echt een paardenmeisje ben, heb ik deze liefdes gecombineerd wat resulteert in de Horse and Hunk kalender.

Waarom Brooke Hospital for Animals?
De kalender is in eerste instantie ontstaan vanuit een ludieke actie. Het bleek zo’n succes te zijn dat ik vond dat het geld wat we ermee verdienen aan een goed doel konden schenken. Brooke Hospital for Animals sluit helemaal aan bij de kalender omdat er zieke paarden en ezels mee gered worden door gratis medische hulp te geven. Het mooiste aan deze stichting vind ik ook dat ze niet alleen de dieren beter maken maar ook de eigenaren leren hoe ze beter met de dieren om moeten gaan om te voorkomen dat het weer mis gaat.

Hoe komen jullie aan de modellen?
De meeste hunks vinden we via social media. De mannen melden zich zelf aan of we krijgen via via de namen door. Als ze een aansprekend gezicht hebben, goed gespierd zijn en niet bang voor paarden dan mogen ze meedoen. De paarden melden zich bij bosjes aan, iedereen wil graag zijn paard op de kalender hebben. Dat is natuurlijk ook heel leuk! In april beginnen we weer met selecteren van de nieuwe modellen.

Heb je naast Horse and Hunk nog andere initiatieven?
Nee, ik werk daarnaast bij SWOOP als marketing- en communicatieadviseur.

Hebben jullie nog nieuwe ontwikkelingen in het vooruitzicht?
Volgend jaar bestaat de kalender 10 jaar, daar gaan we een hele bijzondere editie van maken!

De kalender is te koop via de website www.horseandhunk.nl en in verschillende winkels door het gehele land. De verkooppunten zijn op de website te vinden.

Dank je wel!