Het Nederlandse team stelt zich voor!

2 juli 2019

Van dinsdag 9 t/m zaterdag 13 juli wordt het FEI WK Reining voor Junioren & Young Riders en het FEI EK Reining voor Senioren verreden op de CS Ranch in Givrins, Zwitserland. Bondscoach Robert Overbeek heeft het Young Riders team bekend gemaakt dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het FEI WK. Bij de Junioren komt Talitha Cosijnse als individuele ruiter aan start. Helaas reist er geen Nederlands Senioren team af naar het FEI EK. De ruiters stellen zich voor.

De eerste Young Rider is de 18-jarige Yessie van der Zwan uit Ede. Ze komt op het FEI WK aan start met ‘Walla Whiz N Tari’ in eigendom van Suzanne Scharroo. Dit jaar werd deze combinatie Nederlands Kampioen bij de Young Riders.
“Ik kijk enorm uit om in Zwitserland te showen. Vooral ook omdat ‘Tari’ altijd de volle 100% geeft. Ik hoop dan ook dat we een super mooie score neer kunnen zetten voor het team. We gaan in ieder geval keihard ons best doen. Ik heb er zin in!”

De tweede Young Rider is de 19-jarige Sam Zweegers uit Best. Ze zal aan start komen met de “Skip N Wimp” en deze combinatie won dit jaar zilver op het NK Young Riders.
“We hebben flink getraind voor het WK en ik hoop dat het daar allemaal op z’n plek gaat vallen. Ik ga er heen voor de ervaring en natuurlijk ga ik enorm hard mijn best doen. Ik hoop een goede score te kunnen rijden voor het team.”

Deley van Aalderen is de derde Young Rider voor het Nederlandse team. de 20-jarige Deley komt uit Purmerend en rijdt al acht jaar bij Trainingsstal Starnmeer. Ze zal aan start komen met ‘Just BH Great Einstein’. Deze combinatie pakte een tweede plaats op de CRI in Le Pin (Frankrijk) met de score 213.
 “Aan het begin van het jaar zat ik nog niet in het A-kader, dus ik had tot een paar maanden het WK nog niet als doel. Toen eenmaal bekend werd dat dit wel een mogelijkheid was, ben ik de CRI wedstrijden gaan rijden. En nu zit ik in het team! Ik verwacht dat dit een enorm gave ervaring gaat worden. Ik heb er dan ook super veel zin in. Het is echt een ‘once in a lifetime opportunity!’ Ik ga proberen alles eruit te halen wat er in zit. Ik ga mijn best doen en hoop trots te zijn op de proef die Jimmy en ik neerzetten.”

De vierde ruiter van het Young Riders team is de 20-jarige Fabienne Cosijnse uit Baarn. Fabienne zal aan start komen met ‘Walla Be Good’ (FEI naam Figlio Di ARC Be Each Topsail). Ook deze combinatie reed een zeer goede CRI in Le Pin, Frankrijk. Tijdens deze kwalificatie wedstrijd reden ze een 72.
“Het was een intensieve weg naar het WK toe. We hebben veel getraind naast mijn full time opleiding met als doel dit WK.  Ik verwacht dat het een gezellige show wordt. Ik mocht al eerder met het Nederlandse team aan start komen in Zwitserland, dus ik weet een beetje wat ik kan verwachten. De eerste keer dat je de bak binnenkomt is dan toch wel een heel speciaal gevoel. Ik heb er heel veel zin in en ga mijn best doen. Het is een eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Ik zou het heel leuk vinden om een goede team prestatie neer te zetten. Met de ruiters en paarden die meegaan denk ik dat dit zeker realistisch is. Individueel zou ik heel graag de finale willen halen. Ik weet dat we dit kunnen!”

Bij de Junioren komt de 17-jarige Talitha Cosijnse (Baarn) aan start als individuele ruiter. Ze zal aan start komen met Big Gun To Trash. Dit jaar werd deze combinatie Nederlands Kampioen bij de Junioren.
“Ik vind het heel gaaf om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het WK en ik ga voor een goede prestatie. Ik kom als individuele ruiter aan start en ik zal mijn best doen voor een plaats in de individuele finale. Maar ik wil vooral een score rijden waar we trots op kunnen zijn zodat we met een tevreden gevoel naar huis kunnen gaan. Ik kijk ook uit naar de gezelligheid, de gave paarden en mooie proeven die we gaan zien.”