Goud voor de Belgische senioren op het FEI EK 2017!

10 augustus 2017

Vandaag is de teamcompetitie verreden op de FEI European Championships in Givrins. De Belgen waren weer enorm sterk en wonnen het EK met een voorsprong van 7 punten op Duitsland. Het Italiaanse team won brons. De Nederlandse Senioren wisten een mooie vijfde plaats te behalen.

Voor het Belgische team kwam als eerste Bo Brutsaert aan start met CJ Whiz (eig. Koen Brutsaert). Ze reed de score 212,5. Ann Fonck was de tweede ruiter van het team en reed met Topgun Showtime (eig. Juliana Szoke) een 222. Ook Cira Baeck wist een 222 te rijden met Shine N Whiz (eig. CS Ranch Management)! Als laatste starter kwam Bernard Fonck de ring in met Smart N Sparkin (eig. Golden Paint Ranch). Met de score 223 won het Belgische team knap de gouden medaille.

Het Nederlandse team is op een mooie vijfde plaats geëindigd in het landenklassement. Petra van Ede kwam als eerste aan start met Wimpys Wound Up (eig. De Bruin Reining Horses) en reed een mooie 215. Suzanne Scharroo was de tweede ruiter die aan start kwam en met Walla Whiz N Tari (eig. Suzanne Scharroo) reed ze een mooie 214,5. Jurgen Pouls reed met Paula First Gun (eig. Willem Jan Langendoen) een 211 en Anne Grether helaas een 207,5 met Wimpys Little Tejano (eig. RS Reininghorses). De beste drie scores telden mee en dit resulteerde in een vijfde plaats.

Er kwamen ook nog twee Nederlandse individuele ruiters aan start. Roy van der Hoeven wist met A Chic On Whiskey (eig. Roy van der Hoeven) een 215,5 te rijden. Lia Freriks reed met Ready for Revolution (eig. Lia Freriks) een 208.

Consolation round
Morgen is de consolation round voor de Senioren. De beste 15 (incl ties) gaan rechtstreeks door naar de finale. Nr 16 t/m 35 mogen morgen nog een keer aan start komen in de consolation round en de beste vijf mogen alsnog aan start komen in de finale. Voor België komt Bo Brutsaert aan start en voor Nederland zijn het Roy van der Hoeven, Petra van Ede, Suzanne Scharroo, ,Jurgen Pouls en Lia Freriks. Helaas valt Anne Grether er net buiten.

Klik hier voor de volledige uitslagen. 

Klik hier voor de link naar LIVESTREAM.