Gensicke en Vermeiren winnen de Franse Derby

27 mei 2012

Gisteren is de Franse Derby verreden in Parijs. Het was een succesvolle wedstrijd voor de Nederlandse en Belgische ruiters. Miriam Gensicke heeft met Lena Conquistador (eig. Michelle de Werdt) de Open French Derby Level 4 gewonnen. Ingrid Vermeiren heeft met CB Custom Junior de Non Pro Derby op haar naam gezet.

Open French Derby

Miriam Gensicke reed met Lena Conquistador een 219 in de Derby. Hiermee eindigde ze in level 4 samen met Anders Josefsson met Gunspinner op de eerste plaats. Gunspinner is een nakomeling van de merrie Private Enterprize. Deze merrie is in eigendom van Caitewick Western Stables. 

Alfons Hoefkens reed met Steadys WR Diamonds een 214,5. Hiermee eindigde hij op een gedeelde 5de plaats in de level 4 Open Derby. Dit paard is ook in eigendom van Alfons. Met Sophie WR Pine (eig. WR Horses) reed Alfons een 209,5. 
Jan Boogaerts eindigde met Sweet Hatchet (eig. Greetje Maes) op een gedeelde tiende plaats (score 212). Met Smokes WR San Jo (eig. WR Horses) reed Jan een 210,5 en helaas met Cowboy WR San Jo (eig. WR Horses) een 0-score. 
Frank Wollants kwam aan start met zijn eigen paard CP Surprise en reed een 206,5. Hiermee eindigde hij op een 19de plaats. 
Non Pro French Derby
Ingrid Vermeiren heeft met een score 214,5 de level 4 Non Pro Derby op haar naam gezet. Met haar tweede paard Ms Ruf Tuf Whiz reed ze een 211,5 en eindigde op de 4de plaats in level 4. 
Kelly de Clerck kwam aan start met Tuff N Chexy Chic en reed een 211,5. Hiermee werd ze vijfde in de level 4 Derby en derde in de level 1 Derby. 
Gilles Huyghe kwam aan start in de level 1 Non Pro Derby met Docs Lil Gun. Met een 211 eindigde hij op de tweede plaats! 
Aniek Hagelaars reed met Hollywood Gray Star een 207,5 en eindigde op de 7de plaats in level 1 en op de 9de plaats in level 4. 
Dagmare Wouters reed met Apollo Scootersolena een teleurstellende 192,5 en eindigde dus onderaan. 
Non Pro en Open Trophy
Miriam Gensicke was met Lena Conquistador ook zeer succesvol in de Open en Intermediate Open. Beide klasses wonnen ze met een 146,5. In de Intermediate Open behaalde Miriam ook een tweede plaats met Ms Ruf Tuf Whiz (eig. Ingrid Vermeiren) en een score 145,5. In de Non Pro eindigde Ingrid Vermeiren op de derde plaats met Rooster Trip (score 143,5).