Flanders Horse Expo 2019 uitslagen

24 februari 2019

Afgelopen weekend vond in Gent de twaalfde editie van de Flanders Horse Expo plaats. Een grote beurs voor ruiters en liefhebbers van alle disciplines. Ook de reining werd dit jaar goed vertegenwoordigd door meerdere Nederlandse ruiters in verschillende klassen. Met een totale prijzenpot van € 25.000 euro een show waar vele ruiters op af kwamen!

Vrijdag werd de spits afgebeten met de National open. Rieky Yong wist met Hang Ten And Shine (in eigendom van Christine Brazeau) deze klasse knap op haar naam te schrijven met een score van 72. Zij werd op de voet gevolgd door Tiara van Dongen met GP Great Revolution (eig. Paul Verhulst) die de tweede plaats moest delen met Lucas Brucek en zijn eigen CP Frozen Smart Jaba. Beiden scoorden een nette 71,5.

In de Novice Horse Open L2 moest met een score van 72 Roy van der Hoeven met This Dun is Spaton genoegen nemen met een vierde plaats. Dit paard is in eigendom van Inanna Versteeg.

In de Novice Horse Non Pro L2 werd de derde plaats bezet door de Nederlandse vlag. Allard Kalff en zijn Mynamessiouxhowdoudo reden een 68 score.

In de Rookie Pro slechts 1 ruiter. Alice van Happen en Joeys Special Nite wisten een 69 score neer te zetten.

Zaterdag werd er wederom hard gestreden om de hoogste prijzen. Een derde plaats, met score 67,5, voor Esmee Lamers en Spark in Yellow in de Green Reiner L2. In de Youth 14-18 wist dit team een nette tweede plaats te bemachtigen met score 137,5.

In de Non Pro werd de derde prijs verdeeld tussen drie ruiters! De Belgische Piet Mesdagh (Reining Whiz), Gina-Maria Shimacher (Dun Escaping BB) en Steve Vannietvelt (What A Wave) reden een knappe 146 score.

De Open werd gedomineerd door Ann Fonck met Made In Walla (eig. Sabine Lisec Chuck Klipfel) met een super score van 147,5.

De zondag had een mooie tweede plaats in petto voor Romy Tacx met PC My Gold Spook én Amber Rommelse met Vintage GQ. Samen mochten zij het zilver mee naar huis nemen in de Rookie L2.

In de Intermediate Open bleek Roy van der Hoeven een maatje te groot voor de concurrentie. Met This Dun Is Spaton wist hij de rubriek op zijn naam te schrijven met een 146 score.

Esmee Lamers en Spark In Yellow deden er deze dag nog een schepje bovenop en namen de tweede prijs mee naar huis in de Beginners Youth, en de derde prijs in de Beginners klasse. Beide met de score 68,5.

Klik hier voor de volledige uitslagen van alle klassen die verreden zijn.