FEI World Championships 2022

22 juni 2019

In totaal hebben 10 landen formeel een bod gedaan om de FEI Wereldkampioenschappen 2022 te organiseren, waaronder twee voorstellen om de multidisciplinaire FEI World Equestrian Games ™ te organiseren.

Landen die een bod hebben gedaan zijn Denemarken, Estland, Hongarije, Ierland, Italië, het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Slowakije, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten van Amerika.

Meer dan 20 jaar nadat Rome de  gaststad was van de FEI World Equestrian Games ™ in 1998 , willen de Italianen opnieuw de volledige Spelen hosten. De Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh is ook in de running met een voorstel voor een Wereldruiterspelen voor 2022.

Het aantal formele biedingen dat we hebben ontvangen voor FEI Wereldkampioenschappen is een uitstekende indicatie dat de belangstelling voor de Wereldkampioenschappen even sterk, zo niet sterker is dan ooit“, zei FEI President Ingmar De Vos. .

De Wereldkampioenschappen in 2022 zullen dienen als kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Alle biedingen zullen in de zomer volledig worden geëvalueerd en de toewijzing van FEI Wereldkampioenschappen 2022 zal plaatsvinden tijdens de persoonlijke Raadsvergadering tijdens de FEI Algemene Vergadering in Moskou (RUS) in november van dit jaar.

Twee biedingen voor de World Equestrian Games (inclusief Reining):

  • Pratoni del Vivaro (Rome), Elementa (Rome) & Isola della Scala (Verona) (ITA), World Equestrian Games
  • Saudi Equestrian Federation, Riyadh (KSA), World Equestrian Games

Gecombineerde discipline evenementen: 

  • Dubai Equestrian Club (UAE), Jumping & Endurance
  • Herning (DEN), Jumping, Dressage, Para Dressage
  • WestWorld of Scottsdale, Arizona (USA), Reining & Voltige 

Bron: Eurodressage