FEI Spotlight: Tess de Jong

8 augustus 2017

Met de FEI kampioenschappen in zicht willen we graag de Nederlandse teamleden aan jullie voorstellen. De komende twee weken komen alle 13 ruiters die van 9-12 augustus aan start komen in Zwitserland aan het woord. Vandaag is het Young Rider Tess de Jong uit Den Haag. Dit is tevens de 13de en dus de laatste ruiter die we even wat vragen hebben gesteld. Komende dagen zal er steeds een verslag komen vanuit Zwitserland.

Vertel wat over jezelf:
Ik ben Tess de Jong, 18 jaar en ik woon in Den Haag.

Vertel eens wat over je paard:
Mijn paard is Navajos Lil Wimp, hij is 7 jaar oud  en het is een ruin.
Hij heeft een heel lief karakter. Ik heb hem sinds zijn 4e jaar en we leren elkaar steeds beter kennen. Ik heb in de drie jaar dat ik hem heb nu echt heel veel geleerd. Ik vind het echt een super gaaf om aan start te komen voor Nederland  in Zwitserland. Ik kan niet wachten tot we daar zijn.

Waarom is dit paard zo speciaal voor jou?
Navajo is heel speciaal voor mij. Ik was opslag verliefd op hem toen ik hem zag op een show. Toen dacht ik dat wordt mijn paard. Ik heb er geen dag spijt van gehad.

Hoe bereid je je voor op het komende kampioenschap in Zwitserland?
Mijn voorbereiding voor het Wereldkampioenschap is eigenlijk gewoon zoals altijd.  Mezelf blijven, ook tijdens het trainen van mijn paard. Dat werkt goed voor ons alle twee.

Hoe vind je het om voor Nederland uit te komen en om met een team aan start te komen?
Ik vind het echt heel gaaf om aan start te komen voor Nederland! Ik en Navajo gaan ons uiterste best doen om een mooi en goed kampioenschap te rijden. Super leuk en gaaf dat ik dit mag meemaken en dat ik ook onderdeel ben van een leuk sterk team! Waar ik het meeste naar uit kijk is wel het showen!! Ik heb er zoveel zin in!!

Bedankt Tess en succes in Zwitserland!