FEI Spotlight: Fabienne Cosijnse

7 augustus 2017

Met de FEI kampioenschappen in zicht willen we graag de Nederlandse teamleden aan jullie voorstellen. De komende twee weken komen alle 13 ruiters die van 9-12 augustus aan start komen in Zwitserland aan het woord. Vandaag is het Fabienne Cosijnse uit Baarn.

Vertel wat over jezelf:
Mijn naam is Fabi├źnne Cosijnse. Ik ben 19 jaar oud en woon in Baarn. Hier woon ik samen met mijn moeder Cathia L├ępinasse en mijn zusje Talitha Cosijnse. In Utrecht volg ik de opleiding mondzorgkunde wat ik nog steeds erg leuk vind. Na de zomer ga ik naar jaar 3. Van kleins af aan rijd ik paard, maar pas sinds 3 jaar serieus reining.

Vertel eens wat over je paard:
Het paard waarmee ik aan start kom in zwitserland is ‘Shining San Tari’, roepnaam Shiney. Zijn vader is de gave Shining Spark en zijn moeder is Taris San Cutter (Doc Tari). Shiney is een 11-jarige hengst die al veel geshowd is, hij kent de klappen van de zweep. Afgelopen show ben ik met hem 3de geworden op het KNHS Nederlandse Kampioenschap Young Riders. Shiney is een ontzettend lief paard met een gouden hart. Hij wil altijd zijn best voor je doen en zal nooit een stap verkeerd zetten. Eigenlijk merk je er niks van dat hij hengst is. Onze ruinen hebben zelfs vaak meer kuren in de omgang.

Waarom is dit paard zo speciaal voor jou?
Shiney ken ik door en door en dit geeft mij het vertrouwen om het het WK goed te kunnen showen. Daarnaast heeft Shiney de juiste leeftijd om mee te mogen doen. Dit zijn twee belangrijke redenen waarom ik mij met Shiney heb gekwalificeerd.

Hoe bereid je je voor op het komende kampioenschap in Zwitserland?
Shiney gezond en gelukkig houden is voor mij het belangrijkste. Na het NK heeft hij dan ook even lekker vrij gehad. In aanloop naar het WK ben ik hem weer op gaan pakken. De training verschilt eigenlijk niet dan voor een andere wedstrijd.

Hoe vind je het om voor Nederland uit te komen en om met een team aan start te komen?
Het is voor mij de eerste keer om op zo een groot reining evenement te starten in teamverband. Dit maakt het best spannend maar toch kijk ik er enorm naar uit.
Ik vind het ontzettend gaaf dat ik de kans heb gekregen om voor Nederland uit te mogen komen op het WK. Om daar te mogen showen lijkt mij ontzettend gaaf. Wat mij daarnaast super leuk lijkt is alle andere combinaties daar zien showen zoals Yellow Yersey die aan start komt.

Wat zijn je eigen verwachtingen en de verwachtingen van je team? De verwachtingen voor het team zijn goed, want we hebben veel goede combinaties. Ik hoop dat ik een proef neer kan zetten waar ik trots op kan zijn en met een glimlach op terug kan kijken. Het podium zou geweldig zijn maar of dit haalbaar is weet ik niet gezien alle andere mega goede combinaties die aan start komen.

Bedankt Fabienne en succes in Zwitserland!