FEI Spotlight: Donna Valent

5 augustus 2017

Met de FEI kampioenschappen in zicht willen we graag de Nederlandse teamleden aan jullie voorstellen. De komende twee weken komen alle 13 ruiters die van 9-12 augustus aan start komen in Zwitserland aan het woord. Vandaag is het Young Rider Donna Valent uit Beverwijk.

Vertel wat over jezelf:
Ik ben Donna Valent en ik ben 19 jaar. Ik kom uit Beverwijk dat ligt in Noord Holland .Ik studeer Paardenhouderij op het Clusius college in Alkmaar.

Je komt aan start met ‘Hot Peppy Chic’. Wat voor paard is zij?  
Ik rijd op mijn 15 jarige merrie ‘Hot Peppy Chic’, ook wel Blondie genaamd. Blondie is nu bijna 8 jaar in mijn bezit. Ze is echt een lot uit de loterij (voor mij dan hahaha, want ze is nogal eenkennig). Verder is het echt een paard dat voor mij door het vuur gaat.

Blondie en ik zijn samen meervoudig Nederlands Kampioen zowel bij de WRAN als bij de NQHA. Dit jaar behaalden we de zilveren medaille op het KNHS NK Young Riders. Verder waren we ook in 2016 Youth World Show National Qualifier, AQHA Internationaal Rookie of the Year en Youth Champion 14-18.

Waarom is Blondie zo speciaal voor jou?
Van Blondie heb ik eigenlijk echt leren rijden. Zonder zo’n fantastisch paard was het me nooit gelukt. Ik heb in het verleden meerdere paarden gehad/gereden, maar een klik zoals met Blondie heb ik nooit eerder gehad.

Hoe bereid je je voor op het komende kampioenschap in Zwitserland? 
Het voorbereiden is wel anders ,omdat je weet dat het niveau toch wel heel hoog ligt. Veel trainen en consequent handelen dus!

Hoe vind je het om voor Nederland uit te komen en om met een team aan start te komen?
Super gaaf ! Een droom die uitkomt. Ik kijk ook echt uit naar de dag dat de Young Riders aan start komen. Ik hoop dat we allemaal een mooie proef rijden en dat het een super gezellige week wordt.

Bedankt Donna en succes in Zwitserland.