FEI Spotlight: Anne Grether

2 augustus 2017

Met de FEI kampioenschappen in zicht willen we graag de Nederlandse teamleden aan jullie voorstellen. De komende twee weken komen alle 13 ruiters die van 9-12 augustus aan start komen in Zwitserland aan het woord. Vandaag is het senior ruiter Anne Grether uit Boekel.

Vertel wat over jezelf: 
Ik ben Anne, 28 jaar en woon in Boekel.  Ik run daar mijn eigen trainingsstal RX Quarterhorses.

Je komt aan start met ‘Wimpys Little Tejano’ en vertel eens wat over dit paard:
Mijn paard heet ‘Wimpys Little Tejano’  en is een 11 jarige hengst van Wimpys Little Step. Ik rijd hem nu 3 jaar en de mooiste overwinningen zijn toch wel Limited Open European Champion titel en de Intermediate Open Reserve Champion titel. In 2015 eindigden we ook op de 3de plaats op de NRHA World Ranking Intermediate Open.

Waarom is dit paard zo speciaal voor jou? 
Het is een heel gevoelig paard, maar als je hem niet in de weg zit en er rustig blijft is hij er altijd voor je! Inmiddels kan ik echt lezen en schrijven met hem. Hij doet altijd zijn best, ook thuis tijdens de trainingen. Het belangrijkste is dat hij lekker in zijn vel zit dus buiten de trainingen om gaat hij lekker de wei op en af en toe mee naar het bos.

Hoe bereid je je voor op het komende kampioenschap in Zwitserland? 
Eigenlijk hetzelfde als voor iedere andere wedstrijd waar we heen gaan. Paar weken voor de wedstrijd gaan we weer wat meer manoeuvres doen. Het enige wat anders is is dat je nu met een team bent in plaats van alleen maar dat maakt voor het paard geen verschil.

Hoe vind je het om voor Nederland uit te komen en om met een team aan start te komen? 
Super leuk! We gaan ook goed met elkaar om. Je rijd natuurlijk altijd voor de winst maar ik denk wel dat we elkaar goed kunnen motiveren.

Waar kijk je het meeste naar uit in Zwitserland? 
De hele show eigenlijk. Ik rijd altijd erg graag in Zwitserland. Het is een super bak en gezellige mensen.

Wat zijn je eigen verwachtingen en de verwachtingen van je team?  
Je hoopt natuurlijk altijd de finale te halen, dus daar ga ik natuurlijk wel mijn best voor doen. Als team hoop ik op een top 5 plaats.

Bedankt Anne en succes in Zwitserland!