Extra gezondheidspapieren

10 maart 2012

Door de vaststelling van Rhinopneumonie op de 3 bedrijven in Nederland, te weten in Heumen, Berg en Dal (beide in de buurt van Nijmegen) en als laatste Woubrugge (Zuid holland), neemt de organisatie van de European Futurity een aantal maatregelen.

Alle paarden dienen net als altijd de gezondheidsformulieren in orde te hebben (VWA exportpapieren). Daarnaast moeten de paarden die in een straal van 20 km staan van één van de bedrijven nog een volgende extra test laten uitvoeren door de dierenarts.


 


Paarden afkomstig uit deze regio\’s (straal van 20 km) dienen doormiddel van een neusswab te worden getest op het Rhinopneumonievirus, te weten EHV1 en EHV4. Dit kan doormiddel van een PCR test. De GD (Gezondheidsdienst voor dieren) heeft na twee dagen de uitslagen van het laboratorium. Als er maandag wordt een swab wordt afgenomen dan is er woensdag einde van de dag een uitslag. Let op, op dinsdag worden er geen tests uitgevoerd, dus dan zal het pas woensdag naar het lab gaan.


 


Het is dus zaak dat deelnemers die uit de genoemde gebieden komen hun paard maandagochtend laten testen en direct de swabs naar de Gd sturen, hiervoor zijn allerlei koeriersdiensten beschikbaar. De uitslag van deze test fax je vervolgens naar Nick Cornelissens.


 


Fax +32 3235 3643


 


Er is zeker geen reden tot paniek. Deze maatregel dient enkel om  u en de andere deelnemers een extra zekerheid te geven dat je in een gezonde omgeving op de wedstrijd kan komen.


 


Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij Nick Cornelissens op het nr +32 477 572 589