Eerste finale plaatsen bekend European Futurity 2018

9 april 2018

Vandaag is de voorronde van de Open European Futurity verreden en er is knap gereden door de Nederlandse en Belgische ruiters! Ann Fonck heeft alledrie haar paarden rechtstreeks in de finale van level 4 en dat is wederom voor haar een zeer knappe prestatie. Petra van Ede de voorronde van level 1 gewonnen met Cee U In Tinseltown, score 216,5. Ze pakt rechtstreeks de finale voor Level 1, 2 en 3! Roy van der Hoeven zit rechtstreeks in de finale van Level 3 met This Dun Is Spaton.

Voor de level 4 gaan de eerste 15 combinaties rechtstreeks door naar de finale. De voorronde is gewonnen door Giuseppe Prevosti met Walla Golden Arrow, score 223 (eig. Francesca Bertazzi). Ann Fonck heeft met Gunners Specialolena een 221,5 gereden (eig. Diego Dalla Gassa) en Bernard Fonck reed met Copsberrettashine (eig. K. Roleska) een 220,5. Ann Fonck heeft ook Dun A Lotta Dreamin (eig. Gina de Pauw) en Home Remedys (eig. K. Roleska) rechtstreeks in de finale met respectievelijk de score 219,5 en 218,5.

Helaas valt Bernard Fonck met Spookin On Fridee (eig. R. Sternberg) en Spook N Ruffles (eig. Brigitte Steiner) net buiten de eerste finale plaatsen. Ze hebben uiteraard nog een kans in de consolation round. Dit geldt ook voor Cira Baeck met Sb Special Nite (eig. CS Ranch) en Shine Maximum Shine (eig. CS Ranch) en Gumpatrashya (eig. Bernice Engel).

In level drie gaan ook de eerste 15 combinaties rechtstreeks door naar de finale. De voorronde is gewonnen met de score 220 en die was voor Stephan Rhode met Glamshot en Lukas Czechowicz met CSG Piggiemove. In deze finale zit ook Petra van Ede met Cee U In Tinseltown (eig. Gisela Haas) en Roy van der Hoeven met This Dun Is Spaton (eig. Innana Versteeg).

In Level 1 en 2 zien we ook Petra van Ede terug met Cee U In Tinseltown. Met de score 216,5 heeft ze de level 1 voorronde gewonnen en gedeeld 1ste in Level 2 met Mona Dorr met G Whiz Gus.

Helaas is het Wim Vervecken en Matyas Gobert niet gelukt om rechtstreeks in de finale te komen.