Dutch Western Riding Festival

9 september 2011

Den Haag heeft weer een groot paardensport evenement waar men trots op kan zijn!Van 12 t/m 18 september zal de Uithof in den Haag weer bol staan van de paardensport. Drie initiatief nemers Harry Puts, Eugene de la Croix en Jan Trel hebben in de vorm van Dutch Western Riding Festival alle westerndisciplines over de vloer.

De ijshockeybaan  is voorzien van een speciale bodem waardoor deze is omgetoverd tot een fantastische wedstrijdarena. Maandag zullen de shows van start gaan tot en met zondag waarbij in alle klasse Nederlandse kampioenen worden gehuldigd. Op donderdagavond staat het FEI Juniors, Young Riders en een 4 star CRI op het programma. Er zullen klinkende namen aan de start komen, met favorieten als Jurgen Pouls,  Rieky Young maar ook meervoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven en de sportieve promotor van het evenement Allard Kalff wel bekend als presentator van RTL7.  Veel wedstrijdruiters hebben al een zwaar seizoen achter de rug waardoor er enkele juniors en Young riders niet aan de start zullen staan, heel jammer want op het EK in Oostenrijk was het junioren team nog gehuldigd met een bronzen medaille. 


 


De CRI zal op donderdagavond aanvangen op 19.30 uur. Op zaterdagavond vanaf 18.00 uur bijt de jeugd de spits af om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap Reining gevolgd door de Young Riders Non Pro en de Open ruiters.  Het beloofd absoluut een mooie show te worden.

Dutch Western Riding Festival

28 december 2010

Van 12 – 18 september 2011 wordt de Dutch Western Riding Festival verreden op de Uithof in Den Haag. Op het programma staat het Nederlands kampioenschap westernrijden voor de WRAN, de DPHC en de DAWRA. Een AQHA show, Een NRHA show met $ 55.000,- added money, een NSBA show met $ 13.000,- added money.

De SWRN zit vol met plannen. Zo wordt er gekeken of er een hengsten keuring, een Western livestyle beurs, Country & Western live acts en Linedance demonstraties georganiseerd kunnen worden. Er zijn nog contacten met diverse verenigingen zodat mogelijk het programma nog uitgebreid c.q. gewijzigd gaat worden. Het plan is om voor de deelnemers iedere morgen een gratis ontbijt te serveren. Er komt een apart ridershome, alleen toegankelijk voor deelnemers en hun grooms. Hier kunnen ze o.a. startlijsten, patterns en uitslagen kunnen inkijken.

Bezoekers van de show krijgen op vertoon van hun toegangsbewijs eenmalig 20% korting op een van de andere activiteiten of arrangementen van de Uithof. Dit aanbod is geldig t/m 31 dec 2011. Deze andere activiteiten zijn o.a.: skieen, karten, lasergamen, klimmuur. De Uithof heeft een uitgebreide, vriendelijk geprijsde catering.

Het concept programma is bekend:

\"\"