Drukke showavond op DRHA Reining Challenge

26 mei 2019

Op zaterdag avond was het een drukke showavond op de DRHA Reining Challenge. Tegelijk met het NK werd de Open & Non Pro Lawson Trophy verreden. De Open Trophy is gewonnen door de Duitse Vanety Korbus met ARC Sparkle Magnetic (eig. Astrid Kraft) met de score 145,5. De Non Pro Lawson is geëindigd in een Co-Championship met de score 143,5. Deze score is gereden door Fenna Elzinga met Royal Mr Spook en Laura Kraft met Romeo and Juliet.

In de Open Trophy eindigden Jurgen Pouls met Docs Lil Gun en Anne Grether met Wimpys Little Tejano gedeeld tweede met de score 145. Zij deden ook beide mee voor het NK en daar werden ze respectievelijk eerste en tweede.
Vanety Korbus wist naast de Lawson Trophy ook de Intermediate Open te winnen (score 141) met ARC Sparkle Magnetic. De Limited Open won ze ook maar dan met La Marka Da Spark (eig. Laura Kraft), score 71.

Evelyn Boots pakte met MC Jacs Tuff Girl de 3de plaats in de Non Pro Lawson Trophy met de score 143. Slechts een halve punt achter Fenna Elzinga en Laura Kraft.
Evelyn Boots wist met MC Jacs Tuff Girl de Limited Non Pro (score 72,5) en Intermediate Non Pro te winnen (score 143,5). Een goed weekend dus voor deze combinatie.

Voor de uitslagen van het NK klik hier.

Kriss Hermus heeft met Wimpys Little Magnum (eig. Arianne Hollaar) de Snaffle Bit Open gewonnen met de score 141,5. Chantal Fruentel reed met Ace Dun Dreamin een 137,5 en de eerste plaats in de Snaffle Bit Non Pro deelde ze met Fenna Elzinga met Smokey Lil Gun.
Astrid Bouwmeester heeft op vrijdagavond de Prime Time Non Pro gewonnen met Footworks Legacy, score 70,5.
Rik Stoltenkamp had met Jaylo Chic Olena ook een goede wedstrijd met als hoogtepunt de winst in de Rookie Level 1 met de score 71.
De Rookie Professional is zondagmorgen gewonnen door Steffy Meesen met  A Blue Joke (eig. Alfons Hoefkens) met de score 71.

Roel van Creij reed met HV Gunnabe Smart al een goede proef op het NK voor Junioren en zondag wist hij de Youth 13-under en de Youth Unrestricted te winnen met de score 141!
Drie jeugdruiters reden een 137 in de Youth 14-18 en deelden de eerste plaats; LeAnn Stein met Litn Up Conquistador, Lara Koopmann met BB Taris Elite en Amber Rommelse met Vintage GQ.

Nikky Walraven heeft de Green Reiner op zondagmiddag gewonnen met Spark BH Enterprise, score 70.

Klik hier voor de volledige uitslagen.