DRHA neemt maatregelen

20 januari 2012

De Dutch Reining Horse Association (DRHA) laat op haar website weten dat zij maatregelen heeft getroffen met betrekking tot de reiningbodems op DRHA wedstrijden. Het succes van een reiningwedstrijd hangt af van de kwaliteit van de bodem.

In een reiningproef worden zeer snelle cirkels verreden en natuurlijk de bekende slidingstops. O.a. voor deze twee onderdelen van een reiningproef is een goede bodem noodzakelijk. Bij zowel een te zware bodem als een te gladde bodem is de kans op blessures groter.


 


Met het nieuwe wedstrijdseizoen in aantocht heeft het bestuur van de DRHA een aantal maatregelen getroffen. De eerste wedstrijd is gepland in Oirschot op manege Het Vierspan. Er zijn afspraken gemaakt over de bodem. De bodem is door manege Het Vierspan gerepareerd en dit is onlangs gecontroleerd door Peter Verbeek. Hij trof een goede harde onderlaag aan.


 


Na het grote springconcours, dat nog voor de eerste DRHA show gepland staat, wordt de bodem gelaserd en bewerkt zodat er een goede reiningbodem ontstaat. Deze bewerking wordt onder andere met behulp van Henry Wijdeven en Peter Verbeek uitgevoerd. Inmiddels zijn er al diverse ruiters uitgenodigd om de bodem na de bewerking te testen. Verder zullen de locatie mogelijkheden en consequenties op de A.L.V. besproken worden.


 


De algemene ledenvergadering is op zaterdag 21 januari vanaf 17:00 uur in Eindhoven (CafĂ© de Mispelhoef).