DLW Buckle & Saddle Challenge

23 oktober 2018

Het team van de Diamond Western League heeft dit jaar een Challenge opgezet. Ze organiseren vier wedstrijden waarop de onderdelen Western Horsemanship, Western Pleasure, Trail, Ranch Trail, Ranch Riding en Reining worden uitgeschreven in zowel de Amateur- als Open divisie.

De wedstrijden worden dubbel gejureerd volgens de WRAN regelgeving en er wordt een puntensysteem gehanteerd. Deze 4 wedstrijden gelden als voorronde; de finales worden gereden op DLW 2019!

De combinatie met het hoogste aantal punten in elke discipline wint een Buckle, gesponsord door Eurohorse, met uitzondering van Ranch Trail. In deze discipline wint de combinatie met de meeste punten een borsttuig en hoofdstel, gesponsord door UHG.

Bij het vaststellen van de winnaars wordt geen onderscheid gemaakt tussen Amateur- of Open ruiters.

Op DLW 2019 wordt tevens bekend wie Allround Champion is en deze wint een Trophy zadel, gesponsord door DLW in samenwerking met Eurohorse.

De eerste twee wedstrijden zijn al verreden, namelijk op 1 & 2 september en afgelopen weekend 20 & 21 oktober op Western Stables Beau Dandy’s in Woudenberg. Deze wedstrijd is telkens in combinatie met een WRAN -C wedstrijd./

Om in aanmerking te komen voor de mooie prijzen, moet een combinatie aan 3 van de 4 wedstrijden die aan DLW 2019 voorafgaan hebben deelgenomen.

TUSSENSTAND

* Amateur/open Horsemanship: Aan kop gaat Marlies Hoff, op korte afstand gevolgd door Robyn Barkey.
* Amateur/open Trail: Hier wordt de nummer 1 positie in genomen door Tessa Harren, gevolgd door Danielle van Leeuwen.
* Amateur/open Pleasure: Duidelijk aan kop gaat Robyn Barkey, gevolgd door Tessa Harren.
* Amateur/open Ranch Riding: Duidelijk aan kop gaat Viola Barkey, gevolgd door Fleur Medema.
* Amateur/open Ranch Trail: Ook hier weer twee combinaties die behoorlijk dicht bij elkaar zitten. Aan kop Stefanie van Leeuwen, gevolgd door Fleur Medema.
* Amateur/open Reining: Op afstand aan kop gaat Heleen Prinsen (welke een wedstrijd meer heeft gereden dan de nummer 2 Liza Groot Severt. Liza won dit weekend!

** De beste allrounder is op het moment Fleur Medema. Zij heeft tot nu toe de meeste punten bij elkaar gereden waardoor ze aan kop gaat in de race voor het zadel!
De nummer twee in deze race is Tessa Harren.

De volgende DLW voorronde (3e vd 4) vindt 24 en 25 november plaats te Beau Dandy’s in Woudenberg.

Bron: DLW