Cursus mentale training

8 januari 2013

KNHS – Ben je snel afgeleid of juist te geconcentreerd? Het je last van spanningen voor of tijdens de wedstrijd? Reageert je paard thuis tijdens de training heel anders dan op het wedstrijdterrein? En wil je toch het beste uit jezelf en uit je paard halen? Dan is mentale training wat voor jou!

In februari gaat de KNHS van start met een cursus om je mentale vaardigheden te verbeteren. De cursus vindt plaats op het KNHS-centrum in Ermelo en wordt verzorgd door sportpsychologe Sanne Beijerman.
Mentale training richt zich op het ontwikkelen en toepassen van mentale vaardigheden die nodig zijn om een goede prestatie neer te zetten. Het doel tijdens de cursus is om het spanningsniveau van jezelf en je paard te herkennen en te optimaliseren. Daarnaast leer je ontspanningstechnieken, doelen stellen, negatieve gedachtes te controleren en krijg je tips om je concentratie te bewaren. Ook het visualiseren en de juiste voorbereiding op de wedstrijd wordt uitvoerig behandeld. 
De cursus bestaat uit vijf lesavonden. Na de derde les volgt een praktijkavond waarbij je de geleerde theorie in praktijk toepast. Tijdens deze training word je begeleid met tips en adviezen door Sanne Beijerman. Hierdoor wordt zichtbaar aan welke onderdelen nog gewerkt kan worden om tot betere resultaten te komen.
Sanne Beijerman is sportpsychologe, instructrice en Grand-prix dressuuramazone. Als sportpsychologe is Sanne aangesloten bij de VSPN en geaccrediteerd om sporters mentaal te begeleiden tot Olympisch niveau. Zij is als docente werkzaam bij de Vrije Universiteit van Amsterdam voor de Postdoctorale Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog. 
De cursus gaat van start op dinsdagavond 5 februari en wordt gehouden in de leslokalen van het KNHS-centrum in Ermelo. De avonden waarop de cursussen worden gehouden zijn 5 & 19 februari, 5 & 19 maart, 2 april 2013. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ca. 22.00 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 395,– per persoon inclusief BTW en consumpties. Deelnemers die minimaal 4 avonden aanwezig zijn geweest ontvangen een getuigschrift als bewijs van deelname.
Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je een bevestiging thuisgestuurd. Het inschrijfgeld moet van tevoren per acceptgiro worden voldaan. In het geval van te weinig deelnemers bij aanvang van de cursus, behouden wij ons het recht voor deze cursus te annuleren of te verschuiven.
Bron: KNHS