Clinic Koesnuffelen deel III

1 april 2009

Op zondag 15 maart was alweer de derde clinic in een reeks over het werken met koeien.

In de eerste 2 clinics lag de nadruk op \”drywork\” en het los gymnastiseren van de paarden in voorbereiding op vee. Willem Odendaal zelf meervoudig NK working cowhorse in de open klasse begeleidde de aspirant koe-fans hierin.Deel III bestond uit een kort stukje herhaling van de oefeningen gegeven in de vorige twee clinics en uiteraard nieuwe oefeningen. Na het losrijden hebben we geoefend in het wenden van de paarden zoals dat aan de koe zou kunnen gebeuren. De koe machine stond al paraat met koetjeboe Berta II als stralend middelpunt.In de tweede helft van de clinic gingen we los, en los gingen we. Één beweging van Koetjeboe en de hele meute stond in een oogwenk al briesend aan de andere kant van de bak. Zelfs de bom proofers onder ons trokken een sprint.
Een aantal paarden hadden de moed om vlakbij de koe de eerder geleerde oefeningen uit te voeren. Anderen deden dat op wat meer afstand. De ochtend vloog weer voorbij en voor we het goed en wel in de gaten hadden waren de 4 uurtjes alweer om.
Weer een hoop te oefenen in de tijd naar de volgende clinic toe. Die datum zal z.s.m. bekend gemaakt worden. Wij kijken er in iedergeval al naar uit.
 
Voor informatie of opgave voor de clinics kun je contact opnemen met Shirley de Groot 06-13869330.