Cira Beack Non Pro Lawson Champion.

29 maart 2009

Cira Beack heeft met Whizashiningwalla BB de Non Pro Lawson op haar naam gezet. Met een
score van 216 liet ze iedereen achter zich. De Open lawson is gewonnen door de Italiaan
Stefano Massignan. Bernard Fonck was gedeeld derde.

De dag begon vandaag met de Non Pro Lawson waar 36 ruiters aan start kwamen. Als eerste kwam Cira Beack aan start met Whizashiningwalla BB en zoals normaal zette ze een prachtige proef neer met dit paard. Het resulteerde in een score van 216.
Fenna Elzinga kwam daarna aan start met Smoking Kills, maar het paard had duidelijk de kracht niet meer. Door een foute wissel en een niet zo correcte rollback kreeg ze een score van 206 en eindigde op de 15de plaats.  Henry Wijdeven reed met Royal Del Cielo een goede proef, maar kreeg nogal wat penalty\’s, door onder andere een drafpas. Hij kreeg een score van 197.5.
Aan het einde kwam Cira Beack nogmaals aan start maar dan met Gumps Grumpy BB. Een goede proef, maar het paard zat 1 keer overkruist. Alsnog kreeg zij een score van 213,5 en eindigde hiermee op de derde plaats.


 


In de Open Lawson kwamen 35 deelnemers aan start, met nogal wat Nederlanders en Belgen.
Jurgen Poels reed als eerste Hickory\’s Moonshine. De proef was helaas niet helemaal foutloos en hij kreeg een score van 209.
Meteen daarna kwam Michel Sandijck in de bak met Diamond Cat Fifty. Ook hij had wat probleempjes en kreeg een score van 209,5.
Jan Boogaerts reed met Blue Quick Command een zeer nette proef en kreeg welverdiend een score van 218.
Bernard Fonck liet weer eens zien wat reining is en legde een prachtige proef neer met BA Reckless Chick, score 220.5.
Ann Fonck kwam aan start met de Palomino hengst \’Peek a Boom\’. Het was helaas niet dé run waar iedereen op hoopte, maar alsnog was het een goede proef. Ze kreeg een score van 215.
Grischa Ludwig reed de hengst The Great Guntini (Eigenaar Greenway Stables, NED) en kreeg een score van 214.
Jurgen Poels kwam nogmaals in de bak, maar nu met de welbekende Tobasco Tari, een goede proef en een score van 215,5.
Michel Sandijck had pech vandaag en kreeg met Lil Ruf N Great Star een paar penalty\’s om de oren. Een overspin en een laatste stop die
niet goed uitkwam resulteerde in een score van 210.

De Open Lawson werd gewonnen door de Italiaan Stefano Massignan met Yellow Yersey, score 222.5


 


Het was een prachtige en vooral goed georganiseerde show! Iedereen gefeliciteerd met de prestaties en op naar volgend jaar!