Brons voor Belgische Young Riders

11 augustus 2017

Brons voor Belgische Young Riders België heeft de bronzen medaille behaald op het FEI World Championship voor Young Riders. De gouden medaille is gewonnen door Duitsland en Italië pakte de zilveren medaille.

Steffy Meesen reed met Don Quintanas Whiz een 218 en Emmalee Penha reed een mooie 214 met Dunits Smoking Gun. De derde score van het Belgische team werd gereden door Amber Heidbuchel met Wimps Lil Prize, score 212. Deze drie combinaties komen morgen weer aan start in de individuele finale. Kimberly Meesen reed een 207 met Hope For Glorie.

Het Nederlandse team eindigde in de Young Riders competitie op de zesde plaats. Casper Tsin reed met Olenas Finest Chic een 209 voor het team en Yessie van der Zwan met My Diamonds Pearl een 207. De derde score was een 205,5 en is gereden door Tess de Jong met Navajos Lil Wimp. Helaas reed Donna Valent een 0-score met Hot Peppy Chic. Ook Jody IJfs reed met haar paard Playalong Joyfully een 209, maar zij kwam als individuele ruiter aan start. Naast Jody IJfs kwam ook Fabienne Cosijnse als individuele ruiter aan start. Met Shining San Tari reed ze een 197. Helaas komen er morgen geen Nederlandse combinaties aan start in de individuele finale. Casper en Jody kwamen net een 1/2 punt tekort.

Het Belgische Junioren team eindigde op het FEI World Championship Junior Riders op de vierde plaats. Nimroid Vannietvelt reed met Nic Ricochet een 215. Keanu de Pauw reed met Exxcaliber een 208 en ook Bert Coeckelbergh reed 208 met Toosexy for Ricochet. Helaas reed Jinke Stevens een 0-score met Wimpys Snow Step. Raf Lambrichts reed als individuele ruiter met Colonel WR San Jo een mooie 209,5. Nimroid, Keanu, Bert en Raf komen morgen alle vier nog aan start in de individuele finale.

Voor Nederland kwam Erin Danni Wielsma aan start, maar helaas kwam zij de bak uit met een 194,5. Italië heeft op het FEI World Championship Junior Riders de gouden medaille gewonnen. Zilver ging naar Amerika en brons naar Frankrijk.