Bernard Fonck pakt Trophy op DRHA End of the Year Show

21 oktober 2018

De laatste DRHA show van dit jaar is ten einde en het was wederom een succes op Reining Center Meertenhof in Grathem. Mooie volle klassen en als hoogtepunt de Non Pro Trophy op zaterdagavond. FEI World Champion Bernard Fonck won de Trophy met Missedoutintinseltown (eig. Golden Paint Ranch) met de score 147,5. Slechts een halve punt voor Petra van Ede met Crome Don’t Corrode (eig. de Bruin Reining Horses) en Wim Vervecken met Wimpys Genuine Diamond (eig. Janne Beaty Melby). De Non Pro Trophy is gewonnen door Dries Verschueren met Smart N Sparkin, score 145.

Op vrijdagavond wist Lita van Rijn de Prime Time Non Pro te winnen met Oak O Rima, score 140. De Duitse Hartmut Kalk werd tweede met PS A Bit Of A Whiz, score 139.

De Battle of the Green was een competitie van de beste Green ruiters van het gehele seizoen. Patricia Waaijer wist deze te winnen met Reining Gunballs, score 138. Liselotte Verboom werd tweede met Lil Richocet Diamond, score 136.

Op zaterdagochtend is de Novice Horse Non Pro verreden en deze is gewonnen door Karsten Broeders met First Smoking Doc, score 70,5. Vier combinaties reden een 70 en deelden de tweede plaats; Saskia Krauheauser met Sooner Banjo, Desiree Den Dopper met Whiz N California, Faye van Rijn met Oak O Rima en Evelyn Boots met MC Jacs Tuff Girl.

Anne Grether heeft de Limited Open klasse gewonnen met Wimpys Little Tejano (eig. Nancy Schmidt) met de score 143. Yentle Vandenbroeck werd tweede met Sg Whizfull Thinking (eig. Marc Vercammen) met de score 141.

Deley van Aalderen wist de Rookie 1 klasse gewonnen met de score 71 met JustBHgreateinstein. Leann Stein werd tweede in deze grote klasse met Chicas Gotta Gun, score 70,5.

Palden Schooneman deed goede zaken in de Rookie Professional klasse. Met Checkmybarbiesturbo (eig. DMI Sporthorses) reed hij een 140 en daarmee won hij de klasse. Met Navajos Lil Wimp reed hij een 139 (eig. Manon Waelbers) en daarmee werd hij gedeeld tweede. Ook Mariska Hak reed met Ripped Wrangler een 139 en Yentl vandenbroek ook met SG Whizfull Thinking (eig. Marc Vercammen).

In de Youth 14-18 won Amber Rommelse de klasse met Vintage GQ, score 138. Sam Zweegers werd tweede met Skip N Wimp BB, score 137,5. Sam won met Montana Zans Nic (eig. Lobke Doeksen) de Youth Unrestricted met de score 139. Amber werd met Vintage GQ tweede in deze klasse.
In de Youth 13-Under won Maren Grefenhaus met HW Coeur D Cody, score 138. Anne van de Wouw werd tweede met ND Bonnie Whizaday, score 137,5.

Melissa Vangenechten wist aan het einde van het weekend de Green Reiner te winnen. Met OT Tunein R Tuneout, score 70,5. Drie combinaties reden een 70 en deelden de tweede plaats; Melissa van Samang met A Famous Cash, Kyra Te Paske met Hit The Rode Jac en Marina Coppes met MC Jacs Tuff Girl.

Klik hier voor de volledige resultaten.