Bernard Fonck FEI European Champion 2017

12 augustus 2017

Bernard Fonck is vandaag FEI European Champion 2017 geworden met Smart N Sparkin (eig. Golden Paint Ranch) met de score 225. Donderdag won hij ook al met het Belgische team de gouden medaille in de teamcompetitie.

Ann Fonck pakte met Topgun Showtime de vierde plaats in de individuele finale, score 220,5. Cira Baeck reed met Shine N Whiz een 219,5 en werd daarmee gedeeld zesde. Alledrie de ruiters lieten weer topklasse reining zien en hebben overtuigend donderdag de teamcompetitie gewonnen. Keer op keer rijden deze combinaties rond en boven de 220.

Bo Brutsaert en Petra van Ede wisten zich via de consolation round alsnog te plaatsen voor de finale. Bo reed met CJ Whiz een 213,5 en liet helaas punten liggen in de stops. Haar cirkels waren zeer goed gereden en hadden een hoge moeilijkheidsgraad. Petra van Ede heeft met Wimpys Wound Up een 214 gereden en ook zei verloor wat punten in haar stops. Haar proef was net als de vorige proeven deze week heel mooi en clean met prachtige cirkels.

Junioren
In de individuele finale voor de Junioren kwamen maar liefst vier Belgische ruiters aan start. Nimroid Vannietvelt reed met Nic Ricochet een 212,5 en werd daarmee gedeeld 8ste. Bert Coeckelbergh reed met Toosexy for Ricochet een 210 en Keanu de Pauw met Exccaliber een 206. Raf Lambrichts reed helaas een 198,5. De Junioren finale is gewonnen door de Franse Axel Pesek met Uncle Sparky, score 221,5.

Young Riders 
Gina Schumacher wist weer met Gotta Nifty Gun FEI European Champion te worden. Ze bracht gisteren ook het Duitse team naar de gouden medaille en wist nu individueel ook de gouden medaille te pakken. Met de score 224,5 won ze overtuigend de finale.
Drie Belgische combinaties kwamen aan start in deze finale. Steffy Meesen reed vandaag met Don Quintanas Whiz een mooie 217 en dat was goed voor een 8ste plaats. Amber Heidbuchel reed met Wimps Lil Prize ook een mooie 214 en daarmee werd ze 12de. Dit laat al zien dat de finale een hoog niveau had! Helaas reed Emmalee Penha een 0-score met Dunits Smoking Gun.

Klik hier voor de volledige uitslagen.