Bernard Fonck en What A Wave FEI World Champion

16 september 2018

Na drie keer NRHA World Champion zijn Bernard Fonck en What A Wave ook FEI World Champion geworden! Gisteravond is de FEI Individuele finale verreden en het was heel spannend! Bernard Fonck en What a Wave wonnen de gouden medaille nadat ze eerder die week met het Belgische team ook de zilveren medaille wonnen!

Het was een hele spannende finale, want de combinaties lagen erg dicht bij elkaar. Bernard wist een bijzonder strakke proef neer te leggen zonder penalty’s en dat bracht hem de gouden medaille.

De zilveren medaille ging naar Daniel Huss met Ms Dreamy. Deze 8-jarige liep ook een hele mooie proef en zat een halve punt achter Fonck. Er kwam nog een spannende re-run voor de bronzen medaille. De 18-jarige Cade McCutcheon reed als laatste starter een 225 en daarmee kwam hij gelijk met de Braziliaan Joao Felipe met Gunner Dun It Again. Cade McCutcheon wist zichzelf te overtreffen en reed een 228 en pakte daarmee brons. Bijzondere prestatie voor deze jonge jongen!

Om in de uiteindelijke top 10 te eindigen was een 222 nodig en dat zegt genoeg over het niveau. Ann Fonck had ook een prachtige run met Made In Walla, maar had een drafpas en dat kostte haar in totaal 6 punten. Met de score 220,5 is ze uiteindelijk gedeeld 13de geworden.
Jordan Larson kwam voor Amerika aan start met Arc Gunnabeabigstar. Dit was de laatste rit die de combinatie zou gaan rijden. Helaas liep het niet zoals ze gehoopt hadden. De hengst verloor zijn balans in de tweede stop en raakte met zijn hakken de grond en dat is volgens de nieuwe NRHA regel een penalty 5 per jury. Hij kreeg alsnog een 215 en dat betekent dat hij anders een 230 zou hebben…

Maar Bernard Fonck heeft wederom geschiedenis geschreven met What A Wave, in eigendom van Gina de Pauw en Steve Vannietvelt!