Belgische Young Riders FEI European Champion

2 november 2018

Het is de Belgische Young Riders gelukt! Met twee fantastische scores van 218,5 wist team Belgie de gouden medaille mee naar huis te nemen! Een knappe prestatie van

Gilles Huyghe kwam met Exxaliber (eig. Gina de Pauw & Steve Vannietvelt) aan start op het FEI EK 2018. Met een 218,5 werd hij gedeeld eerste samen met teamgenoot Nimroid Vannietvelt. Deze jongeman kwam met FEI WORLD CHAMPION ‘WHAT A WAVE’. Een behoorlijke druk maar die kan hij aan. Nimroid reed ook een 218,5 en bracht samen met Gilles het goud naar België.
Edouard Winne reed voor België Wind Her Up Right en met een 212,5 zit hij ook mooi in de individuele finale. Amber Heidbuchel was de vierde ruiter voor België en reed met Wimps Lil Prize een 207,5. Allevier de ruiters hebben morgen nog wel een kans in de individuele finale!

Het Nederlandse Young Riders team is vijfde geworden in deze Europese competitie. Ze kwamen met ‘maar’ drie combinaties aan start en dat is altijd moeilijk. Helaas reed Liselotte Verboom een 198 met Lil Ricochet Diamond. Faye van Rijn reed een mooie 213 met Oak O Rima en ook Casper Tsin reed een nette score 211 met Olenas Finest Chic. Beide ruiters komen morgen aan start in de individuele competitie.

Teamcompetitie Young Riders:

Goud: België
Zilver: Duitsland
Brons: Spanje

Teamcompetitie Junioren:

Goud: Duitsland
Zilver: Italië
Brons: Spanje

Klik hier voor de volledige uitslagen en de startlijsten voor de individuele finale.