Belgische team wint zilver op WEG 2018

13 september 2018

Het Belgische reiningteam heeft gisteren de zilveren medaille gewonnen in de teamcompetitie op de Wereldruiterspelen in Tryon. Goud ging naar de Amerikanen en het Duitse reiningteam pakte brons.

Dries Verschueren kwam als eerste aan start in de teamcompetitie en reed een 219,5 met Smart N Sparkin. Heel mooi begin. Vervolgens reed Ann Poels met Made In Walla een fantastische 225,5. In de tweede helft van de competitie kwam Cira Baeck aan start met de merrie Gunners Snappy Chic. Helaas mistte ze 1 stop en kwam de bak uit met een 215. Nu was het erop of eronder voor Bernard Fonck met What A Wave. Maar hij kan die druk aan en dat bewees hij weer eens! De wereldcombinatie reed een 226,5 en daarmee reed hij de tweede score in de teamcompetitie.

De in Canada woonachtige Michel Sandijck beet met Wimpys Snow Gun voor Team NL het spits af en kreeg met 217,5 de hoogste teamscore. Daarmee plaatste hij zich ook voor de tweede individuele kwalificatie op donderdag.
Jurgen Pouls had helaas een grote penalty op zijn tweede set spins en dus eindigde zijn rit in een 213 met Royal Jac. Rieky Young reed een mooie nette proef met Hang Ten And Shine en dat was goed voor een 216,5. Huub Heule kwam als laatste voor het Nederlandse team aan start. Met Lil Juice reed hij een 214,5. Ook individuele ruiter Lia Freriks reed met Ready for Revolution een 214,5.
Het Nederlandse team eindigde in de landenwedstrijd als negende.

Uitslag individueel, eerste kwalificatie:

  1. Cade Mccutcheon (USA) – Custom Made Gun, 229.0
  2. Daniel L Huss (USA) – Ms Dreamy, 226.5
  3. Bernard Fonck (BEL) – What a Wave, 226.5

Uitslag Landenteams:

Goud Verenigde Staten – 681
Zilver België – 671.5
Brons Duitsland – 666.5

  1. Nederland (Michel Sandijck, Rieky Young-van Osch, Hubert Heule en Jurgen Pouls) – 648.5

Om rechtstreeks naar de finale te komen was een 220,5 nodig. We zien Ann Fonck en Bernard Fonck natuurlijk direct terug in de finale. Voor de consolation / tweede individuele kwalificatie was een 217,5 nodig. Michel Sandijck mag er dus nog aan start komen met Wimpys Snow Gun! Ook Dries Verschueren zien we vandaag nog aan start met Smart N Sparkin. Helaas houdt het avontuur op voor de andere reiningruiters.

Volg de teamcompetitie via livestream (wel betaald) en de scores zijn ook online te volgen.