Belgen openen de finales van de Europese Futurity.

27 maart 2009

Yves Levlot is met Gumps First Lady BB op de tweede plaats geëindigd van de Europese Non
Pro Futurity Level 1. Grischa Ludwig scoorde met Whizoom een 219 (Eigenaar Roy de Bruin) en
zijn Limited Open European Futurity Champion! Tom van Eyck scoorde met CP Surprise een
score van 217!

Yves Levlot heeft geschiedenis geschreven, hij startte als allereerste op de Europese Futurity finales! Hij reed met Gumps First Lady BB (Little Gump) een zeer nette proef en kreeg een score van 210. Hiermee werd hij Reserve Champion Non Pro level 1.
Piet Mestagh kwam aan start met ND Smart Please Dunit (Chic Please) en reed een score van 208. Een nette proef, maar de spins en de laatste sliding stop leverde minpunten op.
Jozef Mergan (België) was met Its a Richocet (Richocet Rooster) in de finales gekomen van zowel level 1 als level 2. Helaas draaide hij in de finales 5 spins en was het voorbij.  De winnaar was Jan Tobias Kock met Peppy Olena Chex (Chex Enterprise) met een score van 212.
 
Het paard Whizoom is in eigendom van Roy de Bruin en werd gereden door Grischa Ludwig. Ze reden in de go-round een score van 219 en wisten dezelfde score te herhalen in de finale. Zij kunnen zich vanaf nu Limited Open European Futurity Champion noemen! Tom van Eyck zette net als in de go-round een zeer nette proef neer. Hij scoorde met Cp Surprise een score van 217! Ook Pim Berendse heeft een paard lopen in de finale. Torsten Gartner showde de hengst DC Rooster en scoorde een 214!
 
Vanochtend is Leonoor de Bruin aan start gekomen in de Rookie met Smart Kizzin Chic. De proef begon erg netjes met mooie spins en cirkels. Helaas ging het fout op de stops. Ze moest de merrie op 2 handen pakken en kreeg hierdoor een 0 score.
In de Limited Open startte Hubertus Heule Watch Sunny Gump BB, een ruin in bezit van de Eifel Gold Ranch. Helaas kon hij niet uit de penalty box blijven en kreeg hierdoor een score van 195. Paul Verhulst (België) kwam aan start met Red Whiz She Is en reed een score
van 203. Jozed Mergan (België) reed een score van 200.!
 
Alle uitslagen vindt u hier.
Klik hier om alle scores te vinden LIVESCORES.


 


Klik hier als u de ritten wilt zien via de LIVESTREAM.


 


Klik hier voor het TIJDSCHEMA.