APHA Horsemanship jeugdkamp

6 maart 2011

Het eerste APHA Horsemanship Jeugdkamp zal deze zomer in Europa worden gehouden. Afwisselend met de APHA World Youth Games zal het kamp dit jaar op 26 t/m 28 Juli in Frankrijk, net buiten Lyon plaatsvinden.

Het evenement is bedoeld voor alle AJPHA leden en wordt gezamenlijk gesponsord door de American Paint Horse Association en de France Paint Horse Association.

Judge Butch Carse zal de jeugd drie volledige dagen een grote verscheidenheid van onderdelen coachen en hen daarbij kennis laten maken met het jureren zelf. Het is een unieke kans voor de jeugd om hun Horsemanship vaardigheden te verbeteren, te leren waar jury’s naar kijken en om nieuwe vrienden met AJPHA leden van verschillende landen te maken.
Deelnemers die hun nieuwe vaardigheden in een APHA goedgekeurde show willen uitproberen worden uitgenodigd om een paar dagen extra te blijven voor de double-judged show van de FPHA. Deze is op 30 en 31 Juli. Een volledige programma van Walk & Trot, Novice Youth, Youth,  Amateur, Open and Solid Paint-bred klassen worden door Karen Banister en Sandy Jirkovsky beoordeeld.  Jeugddeelnemers aan het Horsemanship kamp komen in aanmerking voor korting op de startprijzen en krijgen na de show, van de juryleden geheel kosteloos een eendaagse clinic aangeboden.
Het kamp en de show worden gehouden in Parc du Cheval Rhône-Alpes, een mooie ruitersportfaciliteit in Chazey-sur-Ain , ongeveer 45 minuten van Lyon, Frankrijk. De inschrijving is beperkt tot 24 leden AJPHA, (alle rassen) dus wees er snel bij. De volledige details en het inschrijfformulier zullen midden maart beschikbaar zijn in het Engels, Frans en Duits.