Anne Grether Nederlands Kampioen Senioren

7 juli 2018

Vandaag is het KNHS NK 2018 verreden op het Reining Center Meertenhof in Grathem. Anne Grether is met een score van 150 met Wimpys Little Tejano Nederlands Kampioen Senioren geworden! Bij de Junioren ging de gouden medaille naar Amber Rommelse met Vintage QT (score 140) en bij de Young Riders pakte Liselotte Verboom na een run-of goud met Keys Hollywood King, score 143,5.

Bij de Junioren kwamen 9 combinaties aan start. De medaille winnaars lagen dicht bij elkaar qua score. Yessie van der Zwan reed Spook So Fly op het NK in eigendom van Megan Schmidt. Helaas had zij een penalty op haar cirkel en kwam de score op 139 en de bronzen medaille.. Talitha Cosijnse reed een nette run met Big Gun To Trash en met de score 139,5 pakte ze de bronzen medaille. Amber Rommelse is Nederlands Kampioen bij de Junioren geworden. Met Vintage QT reed ze een zeer aantrekkelijke en gedurfde proef en dat was goed voor de score 140.

Goud: Amber Rommelse met Vintage QT (score 140)
Zilver: Talitha Cosijnse met Big Gun To Trash (score 139,5)
Brons: Yessie van der Zwan met Spook So Fly (score 139)

Bij de Young Riders was er een mooie strijd! Faye van Rijn reed met Oak O Rima een gave proef en dat resulteerde in een 143,5. Toen ook Liselotte Verboom deze score reed moest er een run-off gereden worden voor de gouden medaille. Faye reed wederom een nette proef, maar de lucht was eruit bij het paard. Liselotte wist haar score te evenaren en reed weer een 143,5. Een welverdiende gouden medaille! Fabienne Cosijnse kreeg brons met Walla Be Good, score 137.

Goud: Liselotte Verboom met Keys Hollywood King (143,5 – 143,5)
Zilver: Faye van Rijn met Oak O Rima (143,5 – 141)
Bron: Fabienne Cosijnse met Walla Be Good (score 137)

Bij de Senioren ging de gouden medaille naar Anne Grether met Wimpys Little Tejano (eig. RS Reining Horses) met de enorme score 150. Van beide juryleden wist ze een 75 te krijgen met een plus 1 op haar tweede set spins en de linker cirkels. Een enorme prestatie en welverdiend Nederlands Kampioen Senioren.
Zilver was voor Jurgen Pouls met Royal Jac (eig. Annika Barfeld) met de score 147. Ook hij kreeg een plus 1 op een set spins en cirkels. Brons ging naar Lia Freriks met Ready For Revolution met de score 146,5. Ze reed een zeer attractieve proef met een plus 1 op haar cirkels.

Goud: Anne Grether met Wimpys Little Tejano, score 150
Zilver: Jurgen Pouls met Royal Jac, score 147
Brons: Lia Freriks met Ready For Revolution, score 146,5.

Klik hier voor de volledige resultaten.