Ann Fonck SBH Breeders Futurity Champion

14 oktober 2016

Gisteravond is zijn de finales van de SBH 3-jarige Breeders Futurity verreden. De Belgische ruiters hebben waren weer oppermachtig! De eerste 5 plaatsen van de Open finale waren voor de Belgische trainers. Piet Mestdagh is Reserve Champion geworden in de Non Pro finale!

Gina Schumacher is met Ms Blue Eye Wimp BB de nieuwe Non Pro SBH Breeders Futurity Champion geworden met de score 216. Piet Mestdagh reed met DG Hollywood Top Gun een 215,5 en daarmee werden ze Reserve Champion. Emmalee Penha reed helaas een 198 in de finale.

De Open finale was ook reuze spannend. Cira Baeck kwam met drie paarden aan start en al snel nam ze de leiding. Met Whizwimpy RD (eig. R. Diedenhofen) reed ze een 219 en met Sweet N Shining BB zelfs een 221. Ook Bernard Fonck was op jacht naar de titel. Met Missedouttinseltown (eig. Golden Paint Ranch) reed hij ook een 219 en als laatste starter met Red Collar Tag nog een mooie 221 (eig. Sabine Lisec). Ann Fonck kwam met Shiners Voodoo (eig. Kimberly Wegner) aan start in de finale en met de topscore 223,5 won ze de Futurity titel! Cira, Bernard en Ann pakten dus de eerste 5 plaatsen (de score 219 was goed voor een gedeelde 4de plaats) en pas daarna kwam ‘de rest’. Het is weer duidelijk hoe goed deze Belgische ruiters zijn. En met Piet Mestdagh Reserve Champion in de Non Pro finale was het Belgische feestje natuurlijk compleet!

Klik hier voor de LIVESCORING. 

Klik hier voor LIVESTREAM.