Aftellen tot A Run for a Million in Las Vegas

12 augustus 2019

Van 15 – 17 augustus 2019 zal het grootste reining evenement ter wereld verreden worden in Las Vegas…The Run for a Million Invitational. Twaalf topruiters zullen tegen elkaar strijden voor de miljoen dollar prijzenpot. Deelnemers zijn negen ruiters met minstens Miljoen dollar Life Time Earnings, evenals drie extra wildcard-ruiters.

De negen genodigden zijn; Andrea Fappani, Casey Deary, Shawn Flarida, Jordan Larson, Franco Bertolani, Jason Vanlandingham, Craig Schmersal, Tom McCutcheon en Duane Latimer. De wildcards zijn voor Abbey Lengel, Cade McCutcheon en Matt Mills.
De ruiters voor ‘Run for a Million Invitational’ mogen drie paarden meenemen naar de wedstrijd en rijden met 1 van deze drie. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen voor het paard.

Naast de 1 miljoen dollar invitational, zal er ook een $ 100.000 shootout uitgeschreven worden die open is voor alle reiners en paarden. De beste vijf ruiters in de shootout-finales van dit jaar verdienen een plek in de 2020 ‘1 miljoen dollar Invitational’.
Het doel van de ‘Run for a Million’ is om een breder publiek kennis te laten maken met de reiningsport en tegelijkertijd iedereen te ondersteunen bij wie Reining hun leven is, aldus organisator Brumbley in een verklaring.

Er is een serie gemaakt over de weg naar de show in Las Vegas. ‘The Last Cowboy’ is een aanrader om te kijken met o.a. Casey Deary, Andrea Fappani, Matt Mills, Abby Lengel en Craig Schmersal. Zie hoe ze zich voorbereiden op deze legendarische wedstrijd in Las Vegas. Op Facebook zijn de eerste afleveringen te vinden. Klik hier voor een link. 

Er is een mogelijkheid om het live te kijken. Klik hier voor meer informatie.