2013 FEI European Reining Championship

1 mei 2013

De 2013 FEI European Championship voor senioren wordt verreden tijdens het Americana in Augsburg. Het Americana wordt eens in de twee jaar georganiseerd en trekt meer dan 45.000 bezoekers. Een perfect platform voor de FEI Europese Kampioenschappen.

De FEI European Championship Reining bestaat uit een team- en een individuele competitie. De teamcompetitie staat gepland op donderdag 29 augustus om 19:30 uur. Elk team bestaat uit 3 of 4 ruiters die zich gekwalificeerd hebben voor hun land. Als het team uit 4 ruiters bestaat valt de laagste score af voor het totaal aantal punten. De beste combinaties in de teamcompetitie (qua score) komen nog een keer aan start in de individuele competitie op zondag 1 september 2013. De organisatie verwacht dat 10 tot 15 landen aan start zullen komen met een team. 
De juryleden voor dit evenement zijn: 
– Francois Zurcher 
– George Maschalani
– Ricky Bordignon 
– Karen McQuistion
– Eugionio Latorre
– Maik Bartmann (Equipment Judge)
De FEI European Reining Championship wordt elke twee jaar georganiseerd. In 2011 won ItaliĆ« zowel goud in de teamcompetitie als de individuele competitie. De zilveren medaille ging naar Duitsland en brons was voor Oostenrijk. In de individuele competitie won Giuseppe Prevosti (Ita) de gouden medaille, Davide Brighenti (Ita) de zilveren en Rudi Kronsteiner (Oostenrijk) de bronzen. 

Bron: Ramona Billing