10 vragen aan Roy van der Hoeven

1 juni 2011

\’Tien vragen aan..\’ is een nieuwe rubriek op WesternToday. De komende periode stelt WesternToday verschillende Open, Non Pro en jeugd ruiters uit verschillende disciplines tien vragen. Zo komen jullie als lezers iets meer te weten over deze ruiters. Deze keer is het de beurt aan reiningruiter Roy van der Hoeven.

1. Hoe kwam je in aanraking met het westernrijden en hoe oud was je toen?
Toen ik 8 jaar was zijn mijn familie en ik op vakantie gegaan bij vrienden in Canada en daar heb ik voor het eerst op een paard gezeten. 


 


2. Waarom heb je gekozen voor deze discipline binnen het westernrijden?
Reining was vroeger voor mijn idee de moeilijkste discipline en dus wilde ik die beheersen.


 


3. Wat is je mooiste herinnering?
De eerste keer dat ik door de “Gateway of Champions” in Oklahoma ging was voor mij de mooiste herinnering. Op dat moment denk je aan wie je daar allemaal voor zijn geweest; Bob Loomis, Craig Johnson, Bill Horn, Dale Wilkinson en van de nieuwere generatie, Shawn Flarida, Craig Schmersal, Andrea Fappani, etc. En nu ik ……..Wie weet hoe ver ik ga komen? Ik won toen de Ancillary Limited Open en Rookie Pro Derby.4. Wat is je beste rijprestatie tot nu toe?
De grootste titel die ik tot nu toe heb gewonnen was Reserve Champion in de Limited Open World Championship Futurity in Oklahoma City met Lil Star Stepper.  Maar dat ik met BH Most Wanted de level 2 Futurity in Oostenrijk won met een 225 is voor mij net zo een grote prestatie!


 


5. Wat zijn je doelen voor de komende periode?
Zo goed mogelijk blijven presteren! Zowel zelf in de showpen, als mijn non-pros en de paarden die bij mij vandaan komen.6. Wat is je ultieme droom?
De open finale halen op de NRHA Futurity in Oklahoma.


 


7. Welke eigenschappen zie je graag in een paard?
Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de meest talentvolle paarden niet altijd de beste zijn. Ik heb het liefst dat ze goed WILLEN zijn , hoewel dit grotendeels naar mijn mening ook met de training te maken heeft.8. Van welke bloedlijnen ben je fan?
Ik heb niet echt een voorkeur, maar zie graag ergens op het papier Hollywood Jac 86 staan.


 


9. Wie is je voorbeeld binnen de sport? / Wie bewonder je?
Dat zijn eigenlijk twee mensen. Shawn Flarida, omdat hij met zijn programma de goede paarden onverslaanbaar kan maken. En Brent Loseke, omdat hij mij heeft geleerd om een paard zo te trainen dat ze lang mee gaan in de wedstrijden, en met plezier hun werk doen.10. Wat doe je graag naast het paardrijden?
Tijd doorbrengen met mijn vriendin en vrienden. Als ik tijd heb kook ik graag een uitgebreid diner. En ik ga graag uit eten met vrienden.