10 vragen aan Marjolein Hulskers

11 juni 2011

\’Tien vragen aan..\’ is een nieuwe rubriek op WesternToday. De komende periode stelt WesternToday verschillende Open, Non Pro en jeugd ruiters uit verschillende disciplines tien vragen. Zo komen jullie als lezers iets meer te weten over deze ruiters. Deze keer is het de beurt aan allround amateur ruiter Marjolein Hulskers.

1. Hoe kwam je in aanraking met het westernrijden en hoe oud was je toen?
Ik kwam met het westernrijden in aanraking toen ik een jaar of 30 was. Een kennis was toen met haar paard gaan westernrijden en deed dat niet onverdienstelijk. Ik bedacht me om dat ook met mijn toenmalige kwpn-er te gaan doen. Ik heb met hem meerdere malen meegedaan met wedstrijden en ben gaan lessen bij Karin van Bekkum. Uiteindelijk heb ik bij Karin mijn 1e Quarterveulentje gekocht. En dan ga je je steeds verder in de sport verdiepen…2. Waarom heb je gekozen voor deze discipline(s) binnen het westernrijden?
Ik rijd met Baby (A Love Machine) Hunter under Saddle, Hunt Seat Equitation, Western Pleasure, Western Horsemanship, Trail, Showmanship en Halter. Deze onderdelen zijn erg leuk om te doen en ik hou ervan een beetje afwisseling te hebben. Trail zijn we net mee begonnen en vinden we nog heel erg moeilijk. Maar oefening baart kunst zeggen ze! Ik vind het all-round rijden met 1 paard echt wel een enorme uitdaging.3. Wat is je mooiste herinnering?
Dat ik vorig jaar Nederlands Kampioen Amateur Hunter under Saddle ben geworden en brons in de  Open Hunter under Saddle heb gewonnen. En dat in een jaar waarin ik eigenlijk een behoorlijke ziekte moest overwinnen. Eigenlijk dus een dubbele winst!4. Wat is je beste rijprestatie tot nu toe?
Nederlands Kampioen met beide paarden (Paint en Quarter) in de Hunter under Saddle en in de Showmanship at Halter.5. Wat zijn je doelen voor de komende periode?
Mijn doelen voor de komende periode zijn het nog steeds proberen te verbeteren van mijn onderdelen. Ik ben net pas begonnen met de trail  en wil uiteindelijk ooit nog gaan starten in de Western Riding. Binnenkort ga ik met het team naar de European Amateurcup in BelgiĆ«. Ook heel leuk om een keer met een team te gaan starten.6. Wat is je ultieme droom?
Om ooit nog een supergaaf Hunter under Saddle en Western Pleasure paard te krijgen/rijden! Of misschien wel een eigen veulentje te gaan fokken met Baby.7. Welke eigenschappen zie je graag in een paard?
Cool, goed willen werken en gewoon lief.8. Van welke bloedlijnen ben je fan?
Good Machine (helaas net overleden), One hot Krymson en Only Invitational.9. Wie is je voorbeeld binnen de sport? / Wie bewonder je?
Ik heb gewoon alles geleerd van Karin van Bekkum en Roelie Muller. Deze mensen zijn voor mij gewoon goed bezig met de allround westernsport en willen dit dan ook zo goed mogelijk op de kaart zetten.10. Wat doe je graag naast het paardrijden?
Lekker een keertje shoppen of lekker uit eten.